Нови идеи с балатум за баня

Според експертите по обзавеждане за баня, съвсем нормално е нещо, което е било популярно в миналото, интересът към него да се възроди. Такъв е случаят с балатумите за баня, които сякаш бяха забравени като възможност, но сега пак намират приложение, в мокрите помещения в дома – било то кухня или баня. В този текст ще разгледаме какви нови идеи можете да реализирате в банята с качествен балатум.

 

Балатумът е подова настилка направена от полимерни съединения. За битова и комерсиална приложимост, той се прави от PVC, като основното му предимство е, че евтин и сигурен заместител на по-скъпите настилки на пазара. Той се полага при определена подготовка на настилката, а що се отнася до приложението в банята, задължителна е консултацията за модел, който може да се харесали.

 

Балатумът може да внесе в интериора на банята много разнообразие, защото може да се избира според цвят, дизайнерско решение, дебелина. Дизайнът предлага имитации на най-различни видове повърхности, но и съвсем нови решения като външен вид.

 

Традиционалистите може да харесат балатуми имитация на паркет или теракот, а модернистично настроените вкусове може да харесат балатуми, които представляват интересни композиции с пулове, мозайка, металически ефект, естествени декори, и т.н.

Изборът на цветове също е много разнообразен и се конкурира с това, което може да получите от плочките за баня.

 

Нека се насочим към условностите, които ако бъдат изпълнени, ще донесат поне три главни ползи за банята. Ако можете да намерите качествен водоустойчив балатум за баня и след това да го поставите по подходящ, устойчив на влага начин, получавате:

 

  • Лесна поддръжка, която изисква съвсем стандартни процедури по почистване.
  • Антимикробна настилка, която е устойчива на плесени и мухъл, на вредни микроорганизми.
  • Безвредна настилка в интериора, направена така че да не вреди на ползващите банята.

 

Затвърждаваме написаното дотук със следния съвет. Балатумът в банята може да отговори на желанието ви за нови идеи в интериора. За да се изпълнят те обаче, задължително е качественото монтиране на балатума по всички правила и съобразено с даденостите на самата баня.

Свързани продукти