БЛОГ

Сивият цвят в модерното обзавеждане за баня

Сивият цвят в модерното обзавеждане за баня

Публикувана на 20.06.2018 Категории Гранитогрес
Сивият цвят има много по-дълга история в естетическите коридори на времето отколкото можете да предположите. Затова не е изненада, че днес той се намесва като изключителна алтернатива в обзавеждането не само за баня. Сивото създава неутрален ефект, елегантен, електрифициращ ефект, а разнообразието от нюанси е възможност за всеки да избере плочки за баня в бледо сиво, дълбоко пигментирано сиво, тъмно сиво и т.н.  Всъщност ако започнем да изброяваме цялата сива палитра в този текст, няма да ни стигне място за описания. Затова със следващите няколко примера, просто ще загатнем з..
Прочети повече
Решение за баня с претрупан интериор

Решение за баня с претрупан интериор

Публикувана на 19.06.2018 Категории Гранитогрес
Независимо от това какво помещение имате за баня, голямо или по-малко, ако то не е добре подредено откъм свободно и функционално пространство, със сигурност изпитвате повече неудобство отколкото е необходимо. Вярно е, че няма магическа пръчка, с която да обърнете нещата, но пък има стъпки и идеи в правилната посока, които могат да променят нещата за вас.  Ето един пример, как от претрупана баня с обичайните санитарен фаянс, вана, умивалник и много аксесоари, можете да отворите място и след като отремонтирате старите настилки и облицовки, да превърнете интериора в приказната б..
Прочети повече
Полезни съвети за почистване в модерната баня

Полезни съвети за почистване в модерната баня

Публикувана на 18.06.2018 Категории Гранитогрес
Чистотата е изключителен фактор, който трябва да присъства във всяко помещение за баня. Всъщност модерната баня, такава каквато я познаваме с всичките й нови модели плочки за баня и санитарен фаянс, и всичките аксесоари и тоалетни принадлежности, трябва да се почиства така, че повърхностите, които съставляват външната част, да не бъдат повреждани. Ето няколко съвета събрани от луксозните хотели по света, които имат своите тайни при почистването на банята. Те могат да се приложат във всяка домашна баня.  Планирайте почистването още с обзавеждането Когато избирате пло..
Прочети повече
Микс от модерни технологии и санитарен фаянс

Микс от модерни технологии и санитарен фаянс

Публикувана на 17.06.2018 Категории Гранитогрес
Заели сте се да планирате нова баня и тоалетна през настоящата година. Пазарът всяка година става по-богат на предложения и винаги можете да очаквате нещо екстра специално. Много неща в банята днес се свеждат до здравословни решения и персонални лични нужди, както и свобода в дизайна. В този текст ще погледнем на микса от няколко модерни технологии и модерния санитарен фаянс – микс потвърждаващ тенденциите в обзавеждането. Техническите приложения и специалните дистанционни контролни функции правят банята по-лесно управляема. Те са във всички посоки в обзавеждането: в тоалетната ча..
Прочети повече
Някои улеснения в дизайна на банята

Някои улеснения в дизайна на банята

Публикувана на 16.06.2018 Категории Гранитогрес
Всеки ремонт, който правите в банята трябва да си заслужава цената. Това обаче не е единствената цел, която да преследвате. Ако новата ви баня, няма качествено нови характеристики за достъп, пространство и сигурност, то тогава не сте изпълнили всичко както трябва. Ето няколко универсални решения за по-достъпна среда и някои идеи за разпределения на новите мебели за баня, санитарен фаянс и на душ система. Широка врата, широк достъп до душа Всяка баня, дори тази с по-малко помещение трябва да има по-широка врата. Особено важно е да предвиждате тази функция с времето, защот..
Прочети повече
Как да избера най-добрата душ кабина

Как да избера най-добрата душ кабина

Публикувана на 15.06.2018 Категории Гранитогрес
Да речем, че сте приготвили бюджет отделен специално за душ кабина. Оттук насетне обаче следва една процедура по избиране на най-подходящата за вас. Заради разнообразието на пазара и заради възможностите, които търговците предлагат можете да изпаднете в объркване и да не можете да се ориентирате добре. Затова е добре да си отговорите на няколко въпроса, които ще са отправна точка при вашето търсене.  Запитайте се, какво искате точно като душ изживяване? Предпочитате да има масажни процедури, предпочитате да сте в крак с времето и да пестите повече вода, предпочитате да използ..
Прочети повече
5 комбинации за свободностяоща вана

5 комбинации за свободностяоща вана

Публикувана на 14.06.2018 Категории Гранитогрес
Безспорно, почитателите на свободностоящи вани са хора, които обичат класическия интериор в банята. Днес обаче класическият интериор е превърнат в модернистичен и за да сте в духа на времето, можете да си позволите впечатляващи комбинации, за които аристократите от миналото само могат да завидят. Ето няколко интересни идеи, които много добре съчетават интериора със свободностояща вана.  Черно и бяло  Силен тренд, който в последните години се възцари в банята. Днес не е трудно да забележите контрастни композиции в стил – свободностояща вана пред стена от черни п..
Прочети повече
Големи плочки гранитогрес за баня

Големи плочки гранитогрес за баня

Публикувана на 13.06.2018
Всъщност няма да е преувеличено ако вместо големи плочки от гранитогрес, използваме израза големи плочи. Защото все повече колекции на пазара се появяват в големи размери, а причините са различни. Едната от тях е защото гранитогресната материя го позволява. В този текст ще потърсим още причини и с какво допринасят големите гранитогресни плочки в банята.  По начало големите формати плочки за баня са перфектни за пода в помещението. Самата им големина придава специфичен, изискан и доста солиден външен вид. Нещо което не може да се предаде от обикновения фаянс, защото той е малк..
Прочети повече
Мозаечни плочки за баня – подходящи съчетания

Мозаечни плочки за баня – подходящи съчетания

Публикувана на 12.06.2018 Категории Гранитогрес
Мозайката е древно изкуство. От античните примери виждаме как тя се е използвала по прекрасен начин за под в затворени и отворени пространства, но има и примери как се е използвала за стени. В съвременната интериорна среда в банята, мозайката е препоръчително да се използва като плочки за баня в мозаечен модул. Тоест независимо дали става дума за гранитогресни плочки или класически керамични плочки, когато те са украсени като мозайка, може много по-лесно и бързо да предадат желания ефект в банята.  Мозаечните плочки за баня са най-различни видове от гледна точка на декорацият..
Прочети повече
Плочки за баня – микс от гланц и мат в интериора

Плочки за баня – микс от гланц и мат в интериора

Публикувана на 11.06.2018 Категории Гранитогрес
Хората търсят мечтани дизайнерски идеи за банята, за да могат да се възползват от тях и да се радват на много по-красива и функционална среда. В този текст ще разгледаме как е подходящо да се съчетават плочките мат и плочките гланц в банята и къде може да има алтернативен начин да поставите декоративните плочки.   Плочки мат за подаЛуксът и модерността в интериора са съизмерими с включването на матови подови плочки, тоест такива, които не отразяват светлината. Най-добре е плочките да са ректифицирани, за да може да се пресъздаде разливащ се ефект на пода, така че той..
Прочети повече
Стилна баня в красив  сребрист цвят

Стилна баня в красив сребрист цвят

Публикувана на 10.06.2018 Категории Гранитогрес
Украсяването на банята в сребрист цвят е стилно решение, което може да се реализира в различни варианти особено когато се добави настроение с акцентни цветове. За разлика от хром финиша, който е сред най-масово разпространените решения, сребристия цвят има по-матово влияние в интериора и позволява е тънка игра на нюанси. Нека да погледнем как сребристия цвят стои в различните зони на банята. Под за баня в сребърни цветове подсилва цялостно ефекта в банята. Препоръчително е ако сребристият цвят се избере за пода, да се комбинира с акцентен цвят от същото цветово семейство. В този с..
Прочети повече
Луксозна баня в златен цвят

Луксозна баня в златен цвят

Публикувана на 09.06.2018 Категории Гранитогрес
Има много начини от които да изберете как да декорирате банята си. Всичко се свежда до бюджета и вашето въображение. Е, не е толкова просто, но има едно нещо, което трябва да се отбележи. Производителите на обзавеждане за баня в най-различни направления създават продукти, които имитират и най-луксозните постижения в индустрията. Така че не е нужно да купувате най-скъпите възможно настилки и облицовки, най-скъпите смесители и душ системи, за да имате луксозна баня на външен вид. Един от най-луксозните цветове е златният цвят.  Той добавя аристократична стилистика и се съчетава..
Прочети повече
Цветове и лекота в новите модели умивалници

Цветове и лекота в новите модели умивалници

Публикувана на 07.06.2018 Категории Гранитогрес
Най-сериозните промени, които се случиха в дизайна на умивалници за баня през последните две десетилетия са свързани с въвеждането на минималистичната форма като водеща за почти всеки нов модел. Така най-престижните брандове в индустрията произвеждат санитарен фаянс, който има много леко, ефирно, приятно усещане за интериора.  Грациозни форми – кръг, овал, меки заоблени линии или по-тесните ръбове и прецизните ъгли придават на керамиката и мебелите модерна привлекателност и стилна изтънченост. Такава пуристка елегантност дава неописуемо усещане за лекота в интериора на банята, което ..
Прочети повече
Подходящата височина на долното шкафче

Подходящата височина на долното шкафче

Публикувана на 06.06.2018 Категории Гранитогрес
Хората се интересуват от комфорта си и няма как да не задават въпроси когато забележат, че има нови продукти за обзавеждане в дома. В последните години, много нови модели мебели за баня влязоха на пазара и това доведе до промени в цялостния интериор на банята. Тези модели обаче трябва да са съобразени с удобството на собствениците, така че в тази статия ще видим, която е подходящата височина на долните шкафове за баня.  Стандартната височина на стоящи шкафове за баня следва да бъде от 75 до 90 см. Има обаче и модели, които са конзолни, самата им конструкция е във височина от 40 до 60..
Прочети повече
Разстоянията в банята

Разстоянията в банята

Публикувана на 05.06.2018
Когато планират своята нова баня и особено ако нямат опит хората често си задават въпроса какво е минималното разстояние, което трябва да има между тоалетната чиния и биде, между тоалетна чиния и умивалник, колко трябва да е далече тоалетната от душа и така нататък. Тези въпроси са често срещани сред потребителите.  Отговорите обаче никога не са еднозначни. Разбира се най-добрият вариант е да имат по-голямо помещение за баня, където да имате много ясно обособени зони. Тоалетна чиния и биде заедно, на минимално отстояние едно от друго. Зона с умивалник, аксесоари за баня и огледало. Д..
Прочети повече
Ремонт на малка баня

Ремонт на малка баня

Публикувана на 04.06.2018
Банята може да бъде направена така, че необходимите елементи да се вписват перфектно в нея. Не достатъчно голямата баня обаче е общ проблем в повечето съвременни домове, но това не означава, че не можете да я проектирате добре. Отчитането на малкия размер и изполването на следващите идеи ще ви помогне да имате създадете идеално място за къпане.Докато работите върху плана за реновиране на банята, трябва да имате предвид, както важните, така и незначителните елементи. Банята е добре да бъде проектирана по начин, който визуално увеличава свободното пространство и използва всеки ъгъл. Този пос..
Прочети повече
Стенни панели за баня

Стенни панели за баня

Публикувана на 03.06.2018
Днешните бани вече не са просто едно от помещенията в къщата. Тяхното място придобива все по-голяма важност и то постепенно се превръща в пространство, където да се отпуснете и да си отпочинете след дълъг работен ден. Вероятно, подобно на все повечето собственици на жилища, и вие искате да превърнете банята си в мини спа център. Ако сте собственик на жилище, който търси идеи, за украса на банята, тогава може да имате предвид следните идеи за облицовка.Защо да изберете панели за баня? Облицовката на стените на банята е стенна обработка, която включва монтажа на сглобяеми матери..
Прочети повече
Какъв материал да изберем за плота в банята?

Какъв материал да изберем за плота в банята?

Публикувана на 02.06.2018 Категории Гранитогрес
Когато избирате материал на плота в банята, не забравяйте да вземете предвид стила й, начина на живот на вашето семейство и вашите предпочитания за почистване.Добрият плот е съществена характеристика не само на кухнята, но и на банята. За разлика от здравия кухненски плот, който трябва да оцелява след ежедневното рязане, триене и допир с горещи електроуреди като кетъли, тостери и др., плотът за баня може да бъде направен по поръчка според вашия личен стил.Вашият плот за баня е добре да бъде изработен от устойчив и траен материал,, за да запази доброто си състояние за дълго. Време е да ..
Прочети повече