БЛОГ

4 стъпки към мечтаната баня

4 стъпки към мечтаната баня

Публикувана на 20.02.2019 Категории Гранитогрес
Банята в съвременната архитектура се превръща в изключително важен елемент от цялата визия за жилищното пространство. Тя е място за почивка от напрегнатия начин на живот, място от което започва деня, тя се базира на индивидуалните нужди на всеки, който живее в къщата. Понеже не може всеки да има собствена баня в дома си, самата баня се превръща в сложен микс от приложения и принадлежности, които посрещат нуждите и изискванията на всеки един.   Може да се изненадате, но зад лъскавите образи на различни бани по света, които можете да видите в изобилие онлайн, се крият много спорове на..
Прочети повече
Душ слушалки и душ пити – къпане с финес

Душ слушалки и душ пити – къпане с финес

Публикувана на 19.02.2019 Категории Гранитогрес
Определено винтидж моделите душ пита, или ръчен душ тип слушалка има своите чисто естетически въздействия в интериора на банята. На пазара обаче има много и най-различни модели слушалки и душ глави, така че изборът не може да се базира само на естетиката. Ето предимствата и недостатъците на различните модели.   Душ пита от стена или от тавана Обикновено душ питата от стена или тази, която върви с телескопичното тръбно окачване има ограничен периметър на действие. Тоест тя е много добре приложима за определеното душ-пространство в обикновената баня. Душ пита от стената е опция за..
Прочети повече
4 важни неща за душ кабините

4 важни неща за душ кабините

Публикувана на 18.02.2019 Категории Гранитогрес
Обикновените душ кабини, тези които се състоят от душ корито, стъкло и рамка, на пръв поглед изглеждат всички еднакви. Това е така за нетренираното око. Най-много може да забележите основната разлика, дали са правоъгълни като профил или са овални, или многоъгълни. В този текст ще разгледаме 4 неща, които може би не знаете за душ кабините.   Дебелината на стъклото е от значение Обикновено офертите са за душ кабина с дебелина на стъклото от 4, 6, 8 или 10 мм. Колкото по-голяма е дебелината на стъклото, толкова по-здрав и сигурна е конструкцията. В този смисъл душ кабини с по-тънко..
Прочети повече
6 предимства на тапетите за баня

6 предимства на тапетите за баня

Публикувана на 17.02.2019 Категории Гранитогрес
Често сме чували много собственици да е оплакват от лошото качество на тапетите в тяхната баня. Напълно възможно е когато има проблем с ВиК инсталацията в банята и вентилацията, когато тапетите не са качествените или когато се монтирани от непрофесионалисти, да има такива оплаквания. В този текст обаче ще посочим 6 предимства на тапетите за баня.   Тапетите разказват истории много по-живо от всяка друга облицовка в банята. Те могат да оживеят митологични теми в интериора, да са чисто абстрактни, да са с 3D образи и т.н. При това го правят в голям мащаб.  Дизайнерите по света съ..
Прочети повече
Гранитогрес за външни настилки – качества

Гранитогрес за външни настилки – качества

Публикувана на 16.02.2019 Категории Гранитогрес
Колкото повече се приближаваме към пролетта и топлото време, толкова повече на човек му се иска да е навън и това навън винаги да е осмислено по нов начин. В този смисъл, една от най-популярните опции в момента е инсталирането на гранитогрес за външни настилки; в лятната градина, дворните пространства, големи открити тераси и т.н. Нека да разберем повече за тази нотка от екстериорния дизайн.   В сравнение с избора на керамика и гранитогрес за интериора, изборът за външен гранитогрес е базиран на серия от допълни качества, които плочките трябва да притежават. В този смисъл, най-важни..
Прочети повече
Избор на смесители за мивка в банята

Избор на смесители за мивка в банята

Публикувана на 15.02.2019 Категории Гранитогрес
Смесителите за мивка в банята много често съпътстват ремонта в банята. Когато обаче правите ремонт и променяте много неща в интериора, инсталирате нови такива, традиционния избор може би не е най-доброто решение. В този смисъл, какво се променя при избора за смесителят за новата мивка в банята?   Вие не купувате смесител и след това търсите мивка за него, процесът е обратен. Трябва ви първо мивка, добре обмислено пространство и подредба около нея и чак тогава избор на смесител. Ако сте избрали мивка за баня без отвор за смесител, то тогава смесителят трябва да е или монтират върху п..
Прочети повече
Гранитогрес за кухня – решения

Гранитогрес за кухня – решения

Публикувана на 14.02.2019 Категории Гранитогрес
Няма спор за качествата на гранитогресните плочки, които все повече се налагат като решения за домашни настилки и облицовки. Какви са обаче особеностите на това да изберете плочки за кухня от гранитогрес?   Плочки не се избират лесно, особено за капризно пространство, каквото е кухнята. Там трафикът е натоварен, има постоянно течности в обръщение, освен това трябва да се вземе предвид цветовото влияние и генералния ефект. Тоест когато избирате гранитогресни плочки за кухня е добре да се насочите вниманието си към модели, които са категоризирани като такива. Така ще знаете, че разгл..
Прочети повече
Предимства и недостатъци на ваната

Предимства и недостатъци на ваната

Публикувана на 13.02.2019 Категории Гранитогрес
Искате да имате вана в банята си, защото сте почитатели на този модел на къпане. Щом го искате, значи това може да предопредели вашия избор, но все пак вземете предвид предимствата и недостатъците на ваната в зависимост от начина как тя променя банята.   Какви са предимствата на ваната?   Има различни варианти, които да изберете. Тоест свободностояща вана, ъглова вана, вградена, до стената и т.н. Всички те могат да се избират индивидуално на базата на даденостите на самото помещение.   Разнообразието от модели е направило цените на ваната поносими. Заедно с тов..
Прочети повече
Как да избирате цвета на плочките

Как да избирате цвета на плочките

Публикувана на 12.02.2019 Категории Гранитогрес
4 съвета за качествен избор   Сигурно сте попадали в дом или сграда, в която плочките и мебелите не съвпадат. Това не оставя приятни впечатления и със сигурност не бихте искали да ви се случи, когато дойде време да обзавеждате банята или кухнята с нови плочки. Ето няколко съвета как да избирате цвета на плочките.   За каква стая ще ви трябват плочките Ако неутралните кремави цветове са много подходящи плочки за баня, то същия цвят може изобщо да не стои добре във всекидневната. Затова преди да изберете цвета, поинтересувайте се от това, кои цветове вървят в различните ..
Прочети повече
Ваната – висококачествено решение за банята

Ваната – висококачествено решение за банята

Публикувана на 11.02.2019 Категории Гранитогрес
  Нека да обновим някои идеи за вана в банята, от гледна точка на това, че всяка година нови модели завладяват пазара. При всичко положение, ваната е толкова самобитно и актуално решение за банята, че винаги трябва да търсите най-доброто качество и въплътен стил.    Вана в размер американски стандарт Това е вана в приятен, опростен дизайн, в размер малко над 1.50 м. Такива модели, които са равномерни от всички страни и са с равен под, са подходящи да се инсталират до стената. Американския стандарт предлага и малко по-голяма дълбочина на коритото, така че здравословно..
Прочети повече
 Двойни кухненски мивки – предназначение

Двойни кухненски мивки – предназначение

Публикувана на 10.02.2019 Категории Гранитогрес
  Тази статия е необходима, защото традиционно в България се използват единични кухненски мивки, а когато потребителите разглеждат модели с две корита често задават въпроси. Затова в текста ще изясним характеристиките на двата основни вида кухненски мивки с два светли отвора.   Много е вероятно да видите двойни кухненски мивки в кухненската част на ресторанти, барове, различни видове заведения, кухни към хотели и така нататък. Двойната мивка позволява поставянето на мръсни чинии в едната част, и поставянето на измитите вече в другата част. Те са удобни и за семейства с повеч..
Прочети повече
Видове единични мивки за баня според размера

Видове единични мивки за баня според размера

Публикувана на 09.02.2019 Категории Гранитогрес
  Разнообразието на мивки за баня в световен мащаб става все по-голямо и това е видно в продуктовата онлайн база на електронните търговци. Независимо обаче какви вариации на формите на светлите отвори можете да видите, има няколко основни вида мивки на базата размера на самото корито и всеки вид има своето предимство според предназначението.   Единична мивка среден размер Според експертите и наблюдателите на пазара, това е най-популярния вид мивка към този момент. Размерът и варира между 50 и 70 см и може да се види предимно в домашни бани, но може да видите модели и в х..
Прочети повече
Смесители за мивка – за хора с различен вкус

Смесители за мивка – за хора с различен вкус

Публикувана на 08.02.2019 Категории Гранитогрес
  Възможно е в мрежата да попаднете на статии за баня, в които се изтъкват добри и лоши модели смесители. Когато това е за сметка на естетиката, не е много справедливо спрямо потребителите защото те имат свои собствени предпочитания и развито усещане за дадена стилистика. Затова е резонно такива статии да се пишат от гледна точка функционалните проблеми на дадени модели смесители за баня, а не да се съди по естетическия вкус.   В този текст ще обърнем внимание на различни видове стилистики приложени в изработката на смесители за мивка, за хора с различен вкус и предпочитания..
Прочети повече
Рейтинг за издръжливост на подовите плочки

Рейтинг за издръжливост на подовите плочки

Публикувана на 07.02.2019 Категории Гранитогрес
  Съществува независима рейтингова система, която покрива както европейски така и световни стандарти що се отнася до класификацията на керамичните и гранитогресни плочки. В този текст ще разгледаме рейтинга PEI, който е определящ за това каква издръжливост имат подовите плочки  и колко трафик могат да понесат. Респективно според това какъв е техният рейтинг, за кои помещения са най-подходящи.   Когато видите PEI рейтинг означен като клас или група 0, значи става дума за плочки, които не са с даден рейтинг и следователно са предназначени за стена.   PEI рейтин..
Прочети повече
Смесители за мивка и прилежащи филтри

Смесители за мивка и прилежащи филтри

Публикувана на 06.02.2019 Категории Гранитогрес
  Филтрите за вода за чудесно приложение, което си проправя път в дизайна на смесителите за баня. Те не са скъпи, не увеличават цената на смесителите много, а огромната роля, която играят при пречистването и пестеното на вода е от най-съществено значение.   Чисто функционално филтъра може да ‘проследи’ нежелани вещества във водата като хлорин, варовик, флуор и да не ги допусне да преминат през чучура. Това води до по-сладка вода, по-здравословна такава и то на отлична цена.   Филтрите са много различни по тип инсталация, така че що се отнася до моделите трябва да..
Прочети повече
Смесители за кухненски мивки – нови модели

Смесители за кухненски мивки – нови модели

Публикувана на 05.02.2019 Категории Гранитогрес
  Почти всяка година нови модели продукти за баня се появяват на пазара. Понеже технологичните възможности стават все по-големи, това позволява на компаниите производители да оптимизират дизайна все повече и да подобряват смесителите много по-бързо. В този аспект, през последните години, смесителите за кухненска мивка претърпяха много сериозно дизайнерски намеси, които се отразиха както на външния им вид, така и на самата функционалност.   Новите модели смесители за кухня изглеждат много по-различни от това, с което сме свикнали като визия. Още повече, те не само че изглежд..
Прочети повече
Кухненски мивки – от съвременна гледна точка

Кухненски мивки – от съвременна гледна точка

Публикувана на 04.02.2019
  Кухнята отдавна не е мястото където просто се готви. Съвременната архитектура и модерните уреди и мебели така промениха нещата, че днес кухнята е много приятно място в дома за пиене на кафе, чай, различни напитки, дори за рутинно започване на деня. Ето защо е от изключителна важност да намерите точния дизайн и точните уреди, които да позволяват всичко това.   В съвременна перспектива, кухненската мивка и пространството около нея трябва да са изключително добре съчетани с нуждите на домакинството. Понеже има различни видове домакинства и организация на тяхната дейност в кух..
Прочети повече
Плочки за кухня срещу плочки за баня

Плочки за кухня срещу плочки за баня

Публикувана на 03.02.2019 Категории Гранитогрес
  На пръв поглед няма голяма разлика между керамичните кухненски плочки и плочките за баня. Все пак е нужно да се категоризират и да се отбелязват като предназначение защото има плочки, при които се вижда, че са направени чисто естетически за баня, а други за кухня или други помещения в интериора.   3 вида съществени разлики и фактори отличаващи плочките за баня от тези за кухня   Керамичните плочки за интериорни пространства се произвеждат с различни качества и характеристики. Те се отбелязват на опаковките на самите модели плочки, можете да ги видите и онлайн ка..
Прочети повече
Възможни модели плот за баня

Възможни модели плот за баня

Публикувана на 02.02.2019 Категории Гранитогрес
  Плотът за баня по същество е мебел за баня, която изобщо не трябва да бъде подценявана. За разлика от плот пространството в кухнята, когато избирате плот за баня имате няколко съществени предимства.   Първо не трябва да се съобразявате с толкова много изисквания, защото опасностите за плота в кухнята са много повече. Още едно голямо предимство е това, че в банята плотът обикновено е по-малък. Така че можете да си позволите дори и по-скъп материал. В този текст ще разгледаме именно няколко вид плот за баня направени от различни материали.   Плот от камък  ..
Прочети повече
Гранитогрес размер Magnum

Гранитогрес размер Magnum

Публикувана на 01.02.2019 Категории Гранитогрес
  Понеже има доста видове гранитогресни плочки, с различно приложение и различни характеристики, си заслужава всеки един отделен вид да бъде обяснен. Затова този път ще разгледаме Magnum size гранитогрес, за да хвърлим яснота върху неговата специфика.   Другото име на този размер е гранитогрес в големи размери, те започват от поне 80х80 и достигат до един максимум  от 160х320 см. Няма да сгрешим ако определим гранитогресните плочки в тези големи размери като най-напредналата форма за съвременната архитектура, която може да осигури изящно, ърбан, индустриал, уютно, луксо..
Прочети повече
7 съвременни решения в обзавеждането за баня

7 съвременни решения в обзавеждането за баня

Публикувана на 21.01.2019 Категории Гранитогрес
Всяка десетилетие в последния един век, дори да не го осъзнава, си има своите характеристики в обзавеждането за баня. Конкретно в нашето съвремие, решенията са изключително много, от решения за пестене на пространство, нови мебели за баня, нови форми на плочките. Ето 7 решения, които са топ според мнението на дизайнери по света.   Стилни решения за пестене на пространство – все повече мебелите за баня се превръщат в един динамичен функционален репертоар от форми, материя, завършек и технологични иновации, за да осигури повече пространство в малките бани и да достави лукс в по-големи..
Прочети повече
Дизайнерски поглед при монтаж на мивка в голяма баня

Дизайнерски поглед при монтаж на мивка в голяма баня

Публикувана на 20.01.2019 Категории Гранитогрес
От гледна точка на красивия дизайн, мивката в банята е най-естетически въздействащия вид санитарен фаянс. Така че ако сте се заели с обновяването на новата баня и сте решили да я пригодите за повече хора, но и с повече естетика, редно е да се позовете на експертното мнение. В този текст няма да стане дума за това каква мивка да изберете от порцелан, мраморна, оникс или друг материал, а просто ще видим какво предлагат дизайнерските идеи за по-големите бани в жилищните домове.   В голяма баня, една единствена мивка не е достатъчна. Затова дизайнерите препоръчват широк плот, който да п..
Прочети повече
Смесители за баня и връзката им цялостния дизайн

Смесители за баня и връзката им цялостния дизайн

Публикувана на 19.01.2019 Категории Гранитогрес
Смесителите за баня не са чак толкова много, че да влияят чак толкова силно на цялостния дизайн в интериора. При положение, че имате един смесител за мивката в банята, един за душа и евентуално за душ и вана, на пръв поглед изчерпва присъствието на смесителите. Това обаче съвсем не означава, че те нямат влияние за чисто естетическата визия в помещението.   Когато хвърлим един поглед в банята обаче виждаме, че смесителите винаги се открояват. Дори да са в традиционни и не чак толкова стилни форми, металният им блясък привлича погледите и заема авторитетно присъствие.   В т..
Прочети повече
Ултра поп-арт в обзавеждането за баня

Ултра поп-арт в обзавеждането за баня

Публикувана на 18.01.2019 Категории Гранитогрес
В този текст, ще ви запознаем с една концепция за обзавеждане чрез плочки за баня,  мебели за баня и тапети за баня, която е вдъхновена от поп-арт движението в изкуството на 20 век, но още по-силно изразено и доведено до нови форми в нашето съвремие.    Става дума за познати образи, цветове и внушения от супер популярни теми от съвремието, което се вкарват в естетически образ, за да създадат едно познато пространство водещо до размишление, съзерцание и наслада – поне така казват дизайнерите.   Тази концепция може да се разглежда отделно за всяка една категория п..
Прочети повече
Черни и бели плочки за банята

Черни и бели плочки за банята

Публикувана на 17.01.2019 Категории Гранитогрес
Черни и бели плочки за баня – устойчив тренд в обзавеждането   Без значение какъв стил предпочитате за обзавеждане в банята – ултра модерен или традиционен – миксът от бели и черни плочки за баня е устойчива комбинация, която работи успешно за всякакви решения в банята. Много е важно да отбележим, че не говорим за класическите черни и бели шахматни подове характерни още от викторианската епоха. Тук става дума, за свежи и неочаквани комбинации на черното и бялото, които се базират на новите технологични решения, смели форми и занаятчийски похвати.   Първото, което се забел..
Прочети повече
Халати и хавлии. Микрофибър или памук – кое да изберем?

Халати и хавлии. Микрофибър или памук – кое да изберем?

Публикувана на 16.01.2019 Категории Гранитогрес
Микрофибърът е материя направена от много фини влакна. Едно такова влакно няма особена сила, но когато са събрани на едно място повече, то тогава те имат и здравина. Честите пранета обаче може да доведат до протриване на плата и съответно неговото късане.     Микрофибър с естествен произход е склонен на свиване след първото пране. И двата вида плат трябва да се гладят редовно, за да изглеждат добре.     Важна разлика има и в поддържането на памука и микрофибъра. Памукът има склонност да поема петна и влага, което довежда до неговото по-често пране и по-тру..
Прочети повече
Гранитогрес имитация на мрамор – безкраен тренд

Гранитогрес имитация на мрамор – безкраен тренд

Публикувана на 15.01.2019 Категории Гранитогрес
Защо мраморният ефект пресъздаден върху гранитогресните плочки е толкова устойчив тренд на пазара за керамични плочки? Отговорът не се крие само в красотата на мрамора, ами и в значителното намаление на цената, която направи „ефекта мрамор” достъпен за много повече собственици.   Мраморът „опитомен” в размерите на плочки за интериора или екстериора винаги се е смятал за скъпо удоволствие само за богати и луксозни пространства. Благодарение на новите технологии, все повече модели гранитогресни плочки имитация на мрамор се появяват на пазара като преодоляват всички естетически огранич..
Прочети повече
Важни правила за разпределението в банята

Важни правила за разпределението в банята

Публикувана на 14.01.2019 Категории Гранитогрес
Всяка баня – малка или голяма като помещение – има своите особености и проблемите в нея винаги се явяват най-често от неправилно разпределено пространство. С този текст ще надникнем в някои важни правила, които ако се приложат може да доведат до правилно, удобно и уютно разпределени на пространството в банята.   Планиране – предварителният план за подредба на уредите, мебелите и аксесоарите в банята е задължителен. Планът обаче не е трябва да е само в главата на собственика, ами да бъде осмислен схематично, писмено и с проба на различни варианти според даденото място.   В..
Прочети повече
ПРОМО оферти за обзавеждане в банята

ПРОМО оферти за обзавеждане в банята

Публикувана на 13.01.2019 Категории Гранитогрес
ПРОМО офертите е добре известно, че са най-прекия път за бюджетни покупки за обзавеждане в банята. Когато разгледате такива промоционални оферти, ще видите, че те засягат най-вече моделите санитарен фаянс и смесители за баня, конкретни решения структура за вграждане с окачена тоалетна, смесители 3 в 1 – за душ, вана и за умивалник.   Какво се случва обаче, когато имате ограничен бюджет и за да ви стигне трябва да пазарувате умно и целенасочено? Отговорът е обикновен, просто не трябва да повтаряте чести грешки при избора на продукти за баня.   Например при пазаруването на ..
Прочети повече
Оранжево в банята – дръзко и неподражаемо

Оранжево в банята – дръзко и неподражаемо

Публикувана на 12.01.2019 Категории Гранитогрес
  Оранжевият цвят изглежда дързък и смел за банята, наистина е такъв. Според психологията на цветовете, той въплъщава в себе си вибрацията на щастието, наситената енергия, ентусиазма, топлината и здравето. Всеки от нас може  да има лично разбиране за оранжевия цвят, но тук ще го видим в неговите най-различни аспекти в обзавеждането за баня – дръзко и неподражаемо, такова каквото е.   Първосигнален ефект – понеже това е цвят с много ярко изразена визия, не е нужно много от него, за да направи първостепенен и първосигнален, силен ефект. Така че точно в това се състои пред..
Прочети повече
4 вида намеси за елегантен дизайн в банята

4 вида намеси за елегантен дизайн в банята

Публикувана на 11.01.2019 Категории Гранитогрес
Ако си мислите да преправите банята си, защото е стара и непривлекателна като интериор, насочете намесата си съчетание носещо комфорт и елегантност. Превърнете студеното, неприветливо помещение в нещо, което ще се превърне в домашен храм на чистотата и красотата. На пръв поглед е трудно, но богатият пазар предлага решения в най-различни посоки.   Мебели от масив – отлично решение, което придава стойност в банята. Лесно избирате от модели, които са по поръчка, носят възхитителни детайлни форми, чекмеджета, складово пространство, широк плот за всички тоалетни принадлежности. На отличн..
Прочети повече
Какво е модерност и какво е модно в банята

Какво е модерност и какво е модно в банята

Публикувана на 10.01.2019 Категории Гранитогрес
Не случайно отваряме тази тема, защото има разлика в двете понятия, които карат потребителите да изпитват затруднение. Може би ще се изненадате, но модерността е свършила някъде след Втората световна война, поне според критиците. Какво общо има това с обзавеждането за баня? Всичко създадено като идеи за обзавеждане в банята се е случило именно през ерата на модерността, която трудно може да бъде определена, но нейните резултати се виждат и днес.   В този смисъл, модно е това, което е най-продавано в момента, но е разновидност на достиженията на модерността. Всички приложения в банят..
Прочети повече