БЛОГ

Магазин за бани Пловдив

Магазин за бани Пловдив

Публикувана на 10.05.2019 Категории Гранитогрес
Много потребители се интересуват от разликата да се пазарува онлайн или да се посети магазин специализирал в продажбите на даден вид стоки. Още по съществен е въпроса, когато става дума за обзавеждане за баня, обзавеждане за бита, продукти за баня и т.н. Затова тази статия разглежда произволно предимствата и недостатъците. Примерът е с магазин за бани в Пловдив.   Пловдив е изключителен град в културно и демографско отношение, и се нуждае от услуги, които да са на нивото, което многото потребители задават. В търсенето на обзавеждане за баня, всеки пловдивчанин има два варианта: онла..
Прочети повече
Готови модели за баня

Готови модели за баня

Публикувана на 07.05.2019 Категории Гранитогрес
Практиката в последните години, която се разви благодарение на Интернет връзките, е все повече собственици да търсят готови модели за баня. В смисъла на това, че хората не се интересуват от конкретния модел плочки за баня, или мебелите за баня, или санитарния фаянс по отделно, но ги искат заедно, да ги видят как изглеждат в композиция. Ето защо си заслужава да отделим един текст, конкретно за готовите модели в банята, които може да представляват съществен интерес.  Редно е да се каже обаче, че моделите за баня не са конкретно по ваше желание. Например харесали ли сте гранитогресни пл..
Прочети повече
Ползите от душ кабина по поръчка

Ползите от душ кабина по поръчка

Публикувана на 06.05.2019 Категории Гранитогрес
Душ кабината е просто още един вариант за оформяне на личното душ пространство в банята. В този текст ще разгледаме не само ползите от това да имате душ кабина, но тя да бъде изработена по поръчка.   Предимствата да имате душ кабина по поръчка са следствие. Защото вие може да закупите готова душ кабина, но ако тя не пасва добре на размерите в банята, то не можем да говорим за предимства. Затова  душ кабината по поръчка разрешава този проблем. Тя ще се изработи според заданието, което изисква самата баня.   Душ кабината по поръчка не е такава само заради размерите. Сп..
Прочети повече
Идеи за бежова баня

Идеи за бежова баня

Публикувана на 05.05.2019 Категории Гранитогрес
Търсите идеи за бежова баня? В последно време този неутрален цвят преживява истинско възраждане в интериорния дизайн, затова заслужава специално внимание. Като всеки цвят с неутрални характеристики, той може и да се намеси прекалено силно и да покрие интериора, но когато е внесен с мярка, ще разберете защо толкова се търси.   За да се насладите на бежовото и неговите нюанси трябва да оцените как светлината действа във вашата баня. Колко от нея е естествена, колко е привнесена с различното осветление за баня.   Бежовото в голямо количество е завладяващ цвят, той може да по..
Прочети повече
Синя баня – безкрайно усещане

Синя баня – безкрайно усещане

Публикувана на 04.05.2019 Категории Гранитогрес
Имате афинитет към синия цвят – според дизайнерите и брокерите на недвижими имоти сте късметлии. Синята баня създава безкрайно усещане, а цветът като такъв присъстващ в интериора увеличава цената на дома. Какво ги кара да смятат това? Нека да разберем.   В България повечето бани са традиционни като интериорен дизайн, това значи, че бялото преобладава. Когато към него обаче се добавят сини елементи: синя стена, сини плочки, синьо оцветени мебели за баня, традиционното се превръща в модернистично.   Свежо и светло усещане в банята се постига в комбинация от бели мебели за б..
Прочети повече
Червена баня

Червена баня

Публикувана на 03.05.2019 Категории Гранитогрес
Да се заложи изцяло на червения цвят в банята е риск, защото сетивата ще започнат прекалено много да бушуват. Не че е невъзможно или пък забранено, просто препоръките са такива, да се внимава. Затова в този текст ще разгледаме няколко успешни внасяния на червения цвят в интериора който подсилва дадена декоративна тема или подчертава стила на обзавеждането.   Червено на второ ниво – интересно решение е да се обзаведе банята в бели плочки малко над нивото на санитарния фаянс, а оттам нагоре стените да се оцветят в червено.  Червеното може да е от тапет с ивичест мотив и други дек..
Прочети повече
Интересни решения с етажерка за баня

Интересни решения с етажерка за баня

Публикувана на 02.05.2019 Категории Гранитогрес
Първото нещо, което трябва да направите в обзавеждането за баня, след като бъде поставен санитарният фаянс, душа и плочките, е да осигурите складово пространство. Сапуни, шампоани, кърпи, хавлии, тоалетна хартия, и още много тоалетни принадлежности трябва да бъде разпределени по местата си, така че да бъдат винаги до човека, който ще се нуждае от тях.   В този смисъл, етажерките за баня се появяват като помощник от първа необходимост в интериора на банята. В този текст ще разгледаме няколко бързи, лесни и интересни решения.   Дълги декоративни рафтове са нещо луксозно в б..
Прочети повече
 Нови идеи с балатум за баня

Нови идеи с балатум за баня

Публикувана на 01.05.2019 Категории Гранитогрес
Според експертите по обзавеждане за баня, съвсем нормално е нещо, което е било популярно в миналото, интересът към него да се възроди. Такъв е случаят с балатумите за баня, които сякаш бяха забравени като възможност, но сега пак намират приложение, в мокрите помещения в дома – било то кухня или баня. В този текст ще разгледаме какви нови идеи можете да реализирате в банята с качествен балатум.   Балатумът е подова настилка направена от полимерни съединения. За битова и комерсиална приложимост, той се прави от PVC, като основното му предимство е, че евтин и сигурен заместител на по-с..
Прочети повече
Огледала за баня с централна роля

Огледала за баня с централна роля

Публикувана на 18.04.2019 Категории Гранитогрес
Един от най-лесните начини за промяна в банята е чрез привнасянето на нов декоративен елемент. Ново огледало за баня може да стане една централна точка, която да освежи интериора и да му придаден съвсем ново усещане. Ето няколко примера как огледалото се превръща във важен елемент в банята.   Две огледала – при положение, че имате по-голяма стена и в двата й края сте разположили две мивки. Нормално е над тях да има и по едно огледало за всеки, който използва умивалника. Централната свободна зона, може да бъде плот пространството за необходимите тоалетни принадлежности и декоративни ..
Прочети повече
Успешно пазаруване за обзавеждане в банята - съвети

Успешно пазаруване за обзавеждане в банята - съвети

Публикувана на 16.04.2019 Категории Гранитогрес
Когато става дума за успешно пазаруване в банята, от значение са голям брой фактори. Обикновено когато има по-голям избор, хората се затрудняват кое ще е подходящо за тяхната баня, защото има вероятност да харесат повече неща. Затова нека да разберем какво имат да ни кажат експертите в този случай.   Един от големите френски дизайнери на продукти за баня, е на мнение, че всеки трябва да търси координирана колекция, която да пасва на размера на помещението и на личния стил, който търсите. Целта обаче не е да се стремите към цялата колекция, но към най-важните елементи от нея. Наприме..
Прочети повече
Най-търсените форми смесители за баня

Най-търсените форми смесители за баня

Публикувана на 14.04.2019 Категории Гранитогрес
Смесителите за баня са неизменен елемент от обзавеждането в банята. Независимо дали са смесители за мивка, за вана, за душа, те се характеризират със своята функционална страна, с естетическия си вид и формата, в която са завършени като краен продукт. В този текст ще разгледаме най-търсените форми смесители за баня. В смисъла на това, щом са най-търсени, трябва да има причина в това.   Креативни дизайнерски форми Все повече тенденцията при избора на смесител за мивката в банята е дизайнерската, интригуващата форма. Тази, която носи всички познати части, но поднесени по нестандар..
Прочети повече
В света на плочките за баня – най-странните

В света на плочките за баня – най-странните

Публикувана на 12.04.2019 Категории Гранитогрес
Има нещо великолепно в това да имаш красиво оформена баня. Всичко да си е на мястото, всичко да е преценено точно, а плочките за баня да са завършека и фона за цялото това удобство и уют. В този смисъл плочките за баня трябва да отговарят обаче на много критерии, които да ги направят приложими във влажната и мокра среда.   На дизайнерите по света, както и на масовия потребител са известни 13 вида плочки за баня.  В този текст ще изброим най-странните от тях накратко, с техните основни предимства и недостатъци. Странни в смисъла, че е непривично за такава материя да е в помещени..
Прочети повече
В света на плочките за баня – най-популярните

В света на плочките за баня – най-популярните

Публикувана на 10.04.2019 Категории Гранитогрес
Има нещо великолепно в това да имаш красиво оформена баня. Всичко да си е на мястото, всичко да е преценено точно, а плочките за баня да са завършека и фона за цялото това удобство и уют. В този смисъл плочките за баня трябва да отговарят обаче на много критерии, които да ги направят приложими във влажната и мокра среда.   На дизайнерите по света, както и на масовия потребител са известни 13 вида плочки за баня.  В този текст ще изброим най-популярните от тях накратко, с техните основни предимства и недостатъци   Редно е да започнем с керамичните плочки за баня, позн..
Прочети повече
Защо синьото и банята толкова много се привличат

Защо синьото и банята толкова много се привличат

Публикувана на 08.04.2019 Категории Гранитогрес
В съвременния свят, в който всеки ден се променят тенденциите в обзавеждането много трудно може да отговорим на конкретен въпрос, какъвто имаме в заглавието. Затова просто с няколко примера, индиректно ще се опитаме да загатнем отговора.   Главната тенденция в съвременното обзавеждане за баня е свързана с неутралните, светли цветове, та дори и постоянното присъствие на белия цвят. Когато сред всичко това бяло, санитарен фаянс, плочки при душа и на под, внесте в банята син долен шкаф с вграден умивалник, директно увеличавате хармоничната и спокойна среда.   Обратната схема..
Прочети повече
Богатият избор на подови плочки за кухня

Богатият избор на подови плочки за кухня

Публикувана на 07.04.2019 Категории Гранитогрес
Закупуването на плочки за кухня се различава от това за баня и другите части на дома. Това е така, защото кухнята като специфична среда изисква плочките да има качества, за да: издържат ежедневен трафик; постоянните промени от влажен, топъл и студен въздух; постоянно присъствие на пръски вода или друг вид течности, и други такива малки подробности.   Керамичните подови плочки за кухня са препоръчителни като защита от петната и водата, особено глазираните такива. Те са дълготрайни и са издръжливи на удар от падаща посуда. В този ред на мисли, гранитогресните плочки за под в кухнята с..
Прочети повече
3 промени в банята за нов стил

3 промени в банята за нов стил

Публикувана на 06.04.2019 Категории Гранитогрес
Дизайнерите които се занимават с обзавеждане за баня, са изчислили, че трябва да се направят поне три промени при ремонта на банята, за да бъде ремонтът стилистично успешен. Какво значи това?   При всяко планиране за ремонт, в който искате да смените стила в банята, например от традиционен в модернистичен, трябва да направите три промени в интериора, в смисъла на стила, който търсите.   Традиционната баня се характеризира с обзавеждане с мебели, уреди, санитарен фаянс и смесители за баня, които са с познати форми, няма изненада, няма го това усещане, че и банята трябва да..
Прочети повече
Ваната и личното спа удоволствие

Ваната и личното спа удоволствие

Публикувана на 04.04.2019 Категории Гранитогрес
След дълъг работен ден няма нищо по хубаво от това да се погрижите за себе си в личното ви спа пространство и да се потопите в прекрасна свободностояща вана. За да се случи това обаче трябва да се създали условия в банята, тя да бъде точно такова спа кътче, в което да се отпуснете и да изпитате всички здравословни, и ментални ползи.   Спа-дизайнът отдавна е тренд в домашното обзавеждане за баня, защото променя цялостното разбиране на хората за възможностите в техния дом. Те вече не виждат банята като нещо утилитарно, просто да влезеш и да се изкъпеш или да се подготвиш за предс..
Прочети повече
5 изненадващи нови тенденции в банята

5 изненадващи нови тенденции в банята

Публикувана на 02.04.2019 Категории Гранитогрес
Мине се не мине време и дизайнерите започват с техните авангардни идеи за интериора в банята. Практични ли са те обаче, съвместими ли са с традиционната баня, възможни ли са за масовия потребител. Ето няколко примера от последните тенденции, така  че сами да прецените.   Мебел за баня пред прозорец – красивите и компактни долни шкафове за баня с вграден умивалник се поставят пред прозорец. Условието е да имате хубава гледка и достъп до естествената светлина от деня. Огледалото е свалено ниско и е по-малък размер, стоящо на стойка. Разбира се трябва да си осигурите зав..
Прочети повече
5 навика за повече чистота в банята

5 навика за повече чистота в банята

Публикувана на 25.03.2019 Категории Гранитогрес
Добрите маниери и изградените навици в ползването на банята могат да ви спестят трудоемкото почистване на цялата баня. Както знаем то не е лесно занимание, така че е добре всеки в къщата да спазва нормите, за да не затруднява допълнително почистването. Ето пет навика, които можете да изградите, които ще намалят малко от грижите ви за интериора в банята.   Мийте зъбите си с лице към умивалника – хората са свикнали когато мият зъбите си да гледат в огледалото. Това обаче всяка сутрин изпраща към него малки мехурчета паста за зъби и то започва да се замърсява и замъглява. Много по-лесн..
Прочети повече
7  нови тенденции в интериора на банята

7 нови тенденции в интериора на банята

Публикувана на 20.03.2019 Категории Гранитогрес
В последните години, благодарение на стремглавото развитие на онлайн маркетинга, много по-бързо и лесно се хващаха тенденциите в обзавеждането за баня. Това обаче имаше и негативна страна, защото потребителите много трудно успяваха да наваксват какво се случва на пазара и коя промяна точно да хванат, за да приложат в техния интериор. Затова подбрахме седем нови тенденции от последните години, които ще са актуални и през тази година.   Много често съветите са насочени към оползотворяване на пространството в малката баня, затова основен тренд е: малка баня, голямо огледало над умивалн..
Прочети повече
Модерен подход в дизайна на бани

Модерен подход в дизайна на бани

Публикувана на 19.03.2019 Категории Гранитогрес
За да се улесни избора на дизайн и оформление на интериорни елементи трябва да се опитаме да работим със софтуер за дизайн с много приятни екстри. Проектирането на бъдещата баня практически може да ви помогне да намерите най-добрите елементи за вашето решение.   Вие решавате дали вашата баня и тоалетна да бъдат свързани в една комбинирана баня, която да се превърне в истински домашен уелнес за хигиенни и лечебни процедури. В това помещение, можете да инсталирате тоалетна, правоъгълна вана, пералня, кош за пране, плот с две мивки и шкаф отдолу. За финал може да добавите стилни мебели..
Прочети повече
Как да се възползвате максимално от площта на банята?

Как да се възползвате максимално от площта на банята?

Публикувана на 18.03.2019 Категории Гранитогрес
Тази публикация има за цел да се представят идеи за реконструкция на баня, в зависимост от размерите.   Баня 5.9 квадратни метра - Баня с душ и двойна мивка Ако сте щастлив собственик на голяма баня с площ от 5,9 м² и сте семеен човек, помислете за опцията за интериор с две мивки. Първо трябва да премахнете допълнителния съединител близо до банята. Това ще позволи да се постави перална машина там, а ако премахнете гардероба, ще има и достатъчно място за душ кабина. Сега в банята по едно и също време могат да вземат душ двама члена на семейството. Вместо един умивалник, поставете ..
Прочети повече
Как да изберете санитарен фаянс за баня?

Как да изберете санитарен фаянс за баня?

Публикувана на 17.03.2019 Категории Гранитогрес
Когато избирате санитарен фаянс е добре да го синхронизирате по цвят, стил и пропорции с останалите елементи в банята. Обърнете специално внимание на съвместимостта на цветовете, дизайна и епохата, на която принадлежат. Експериментирайте с цветовия спектър и пробвайте с различни цветови комбинации. Може да намерите напълно неочаквано и оригинално цветово решение.   Душове За тези, които не обичат да се къпят дълго, душът е чудесно решение . Душовете днес се предлагат в различни конфигурации. Почти всички от тях са оборудвани с хидромасаж, а особено напред..
Прочети повече
Изберете цвят за банята

Изберете цвят за банята

Публикувана на 16.03.2019 Категории Гранитогрес
Цветовата схема на банята зависи преди всичко от предпочитания от вас стил. Например, за класическия интериор ще бъде бял, черен и сив,  за скандинавския - син, сив и бял, а за рустикалния – жълт, зелен и кафяв.   Освен това размерът на помещението може да повлияе на избора на цветове. Дизайнът на една малка баня се нуждае от светлина. Тя визуално разширява стените. Тъмните и дълбоки цветове смаляват и визуално стесняват банята на широчина и на височина.   В големите бани е по-добре да се използват два или три цвята в декорацията на стени и подове, за да се разд..
Прочети повече
Тенденции в интериора на банята

Тенденции в интериора на банята

Публикувана на 15.03.2019 Категории Гранитогрес
С тази публикация ще погледнем към тенденциите в интериора на баня за тази година, за да предскажем каква ще бъде годината в сферата на вътрешния дизайн. И така, нека разгледаме интериорните тенденции, за които експертите смятат, че ще бъдат основни.   Устойчивост Това е най-голямата тенденция, която по всичко личи, че победи всяка друга – предсказана или не. Тя е свързана не само със „зелената идея“ и използването на продукти, които се създават с грижа за околната среда, но и с ергономични устройства, които пестят енергия. Дори плочките за баня вече се произвеждат по с..
Прочети повече
3 съвета за по-сигурна и достъпна баня

3 съвета за по-сигурна и достъпна баня

Публикувана на 14.03.2019 Категории Гранитогрес
Сигурното използване на банята и нейната достъпност се базират на съчетанието от елементи, подредба на мебели и санитарен фаянс, и добре осветена среда. Когато всичко е предвидено и изпълнено според плана, нещата се нареждат още от началото. Много често обаче собствениците се налага да правят малки промени в интериора, за да направят своята баня по-сигурна и по-достъпна за всеки член от семейството и за гостите си.   Качествено осветление за баня Погрижете се в банята да има винаги необходимата светлина, за да може всеки, който влезе в банята да се чувства като на дневна светлина..
Прочети повече
Шкафове за баня за ползване от двама

Шкафове за баня за ползване от двама

Публикувана на 13.03.2019 Категории Гранитогрес
Определено в категорията мебели за баня, в последните няколко години, долните шкафове се наложиха като изключителен продукт за баня. Изпълнение със стил, практичност, функционалност и много складово пространство, съвсем естествено тези мебели властват в интериора на банята.   Отскоро обаче се забелязва една промяна в търсенето на шкафове за баня. Така както в спалнята двойните шкафове са отлични за семейни двойки, така и в банята, все повече домакинства избират двоен шкаф за баня. Какво обаче  е по-особено в техния дизайн и с какво практичността им надминава класическите единич..
Прочети повече
Инсталиране на сешоар за ръце в банята

Инсталиране на сешоар за ръце в банята

Публикувана на 12.03.2019 Категории Гранитогрес
Много хора са виждали автоматичен сешоар за ръце в хотели, в тоалетните на ресторантите и се питат, дали това нещо ще е полезно и в домашната баня. Отговорът е позитивно – да! Така че вместо да се чудите, ето на ваше разположение какви са предимствата на съвременните модели сешоар за ръце в банята, какво могат да ви спестят и за какво да наблюдавате при пазаруване.   Първо трябва да отпаднат предразсъдъците, че този вид сешоари са вредни. Новите модели на пазара са далеч по-ефективни в своята функционалност. Така част от проблемите, които са притеснявали хората преди, вече са в мина..
Прочети повече
Вана или душ – разлика в здравословните ползи

Вана или душ – разлика в здравословните ползи

Публикувана на 11.03.2019 Категории Гранитогрес
Почитателите на Спа удоволствията добре познават разликата между това да вземат душ или да се потопят във ваната. Само по себе си къпането е здравословно, но двата вида начини на къпане имат своите различни здравословни ползи. Колкото и подвеждаща да изглежда темата, все пак има какво да се каже по нея.   Обикновено когато говорим за здравословни ползи имаме предвид едно цялостно, холистично въздействие върху организма, върху физиката на човека, но и върху неговото ментално здраве, и върху психологическия му баланс.   Потапянето в гореща свободностояща вана доказано увели..
Прочети повече
7 съвременни тенденции в плочките за кухня

7 съвременни тенденции в плочките за кухня

Публикувана на 10.03.2019 Категории Гранитогрес
Толкова много се говори за плочки за баня, че понякога забравяме силното естетическо въздействие на плочките за кухня. Също като плочките за баня, моделите за кухня претърпяха много промени откъм дизайнерски решения, тенденции, модни влияния, сред които откроиха някои устойчиви и добри резултати за интериора в кухнята. Ето 7 от тях.   Плочки за кухня с умишлено състарен външен вид – този вид плочки макар плод на съвременните технологии, са едно завръщане назад към старите кухни на село, към вехтите интериори на гостилниците. Тяхното присъствие създава уют и сякаш придава на кухнята ..
Прочети повече
Сложният избор на осветление за баня

Сложният избор на осветление за баня

Публикувана на 09.03.2019 Категории Гранитогрес
Процесът по избор на осветление за баня изобщо не е лека задача. Още повече, вие като потребители трябва да се погрижите за избора, защото от него зависи много за безопасността ви в банята и за цялостната естетика в интериора.   Защо изборът е толкова сложен? Отговорът се крие в мултифункционалното пространство на самото помещение. То има зона с умивалник, душ пространство, тоалетна, всички те имат нужда от осветление, което максимално да изпълва площта около тях. Цялостно обаче, банята трябва да изглежда стилно и да има приемственост между отделните зони и елементи.   Сп..
Прочети повече
Стоящ и окачен долен шкаф за баня

Стоящ и окачен долен шкаф за баня

Публикувана на 08.03.2019 Категории Гранитогрес
За обзавеждането в банята днес можете да използвате големите възможности, които пазарът предлага. Що се отнася до мебелите за баня, имате голямо разнообразие долни и горни шкафове. В този текст ще разгледаме една специална възможност за вашата баня: изборът на комбиниран долен шкаф за баня с крачета или за окачване. Това може да е решение на дилемата за домакинствата, които избират между варианта за стоящ шкаф или такъв за окачване.   Такъв вид долен шкаф за баня e се избира когато се колебаете, не сте сигурни как ще стои в банята ви. Тоест дали да поставите регулиращите се крачетат..
Прочети повече