БЛОГ

Съвременната тоалетна чиния – стил, лукс и естетика

Публикувана на 20.06.2017
Дизайнът на тоалетните чини е надминал вече всякакви граници. Той е съчетал в себе и удобство и стил. Дизайнът се старае да измайстори нови форми, които да внасят разнообразие и лукс в банята. Всъщност луксът е самото изпълнение в банята.Дизайнерите постоянно работят, за да направят модел и стил в бяло, който да бъде функционален, но и да бъде в различни форми, така че да може да се угоди и на най-претенциозния вкус.  От елегантен до минималистичен стил, който се характеризира с овални форми и простота, до заострени тоалетни, които са прикрепени към шкаф или закачени на стената. В..
Прочети повече

5 неща, които трябва да знаете за ремонта на банята

Публикувана на 19.06.2017
На всеки може да се наложи да направите ремонт в жилището си, то вижте тези 5 неща, които задължително трябва да знаете.  Те важат за всеки един случай от големи промени в банята, до малки или по-скоро козметични подобрения в помещението. 1. Винаги започвайте отгоре надолуТвърде вероятно е да объркате последователността, ако започнете от плочките за баня и завършите с тавана, най-вероятно ще получите боядисан теракот и не толкова боядисан таван. 2. Идеята определя хода на ремонтаСредствата са съществена част от един ремонт, но на първо място стои идеята, ..
Прочети повече

Стандарт и качество при новите предложения за мивка

Публикувана на 18.06.2017
Мивката в банята е една основните части на банята и от нея зависи функционалността и вида на помещението. Тя се използва от вас, от членовете на семейството и разбира се от гостите ви.  Затова наистина е важно тя да бъде функционална, удобна и естествено модерна. За наше щастие производството на мивка за баня се променя и то в добра посока. Все повече новите мивки са удобни, модерни и лесно се почистват. Като уред, тя идеално може да обзаведе и усвои по практичен начин пространството около себе си. Размерът за и вида на мивката са от изключително значение за поме..
Прочети повече

Качествен гранитогрес за баня с финес

Публикувана на 16.06.2017
Гранитогресът е здрав материал и от него много често се правят плочки за баня в бяло. Въпросът е дали този материал може да придаде външния вид на баня, чиито плочки са направени от теракот? Не само, че може, ами и го прави доста успешно и красиво. Не случайно плочките направени от гранитогрес набират скорост по цял свят.  Тези плочки могат да придадат една елегантност и финес на помещението, които да ви омайват всеки пък, когато влезете в банята. Безспорни лидери на пазара за тези плочки са Испания и Италия, но и гранитогресът, който е произведен в България си има своите дос..
Прочети повече

Как да преобразим банята

Публикувана на 16.06.2017
Как да преобразим банята, без да сменяме плочките? Самите ние знаем какъв хаос настава в апартамента, когато решим да променим или ремонтираме банята. Започва едно местене, прах, майстори и какво ли още не.  Разбира се, ако искате да промените вътрешния образ на банята, но без да сменяте плочките, има няколко лесни варианти, които ще ви спестят неудобството, за което споменахме.  Под ръка ще е нужно да си набавите някакви аксесоари за баня, като осветление, постелки за баня, вази какво ли още не, което ви изникне във въображението и може да послужи като украса или а..
Прочети повече

Как да направим много от малко в банята?

Публикувана на 15.06.2017
Много хора успяват да съчетаят в банята си тоалетна, вана, пералня и какво ли още не. Въпросът е, как тези хора успяват да направят малката баня толкова функционална. Ключът към успеха е правилно да разположите всички детайли и да можете да ограничите онези, които могат да се махат.  Не е нужно да наблъскате всичко в банята. Малката баня трябва да е удобна за тези три функции: къпане, миене и тоалетна.  Комбинацията от необходимите уреди за тези цели винаги са се разпределяли в един съобразен триъгълник. Душ кабината не е най-подходящото място за малка баня...
Прочети повече

Как да изберем правилните цветове за банята?

Публикувана на 14.06.2017
Банята е помещението, което подлежи на най-много модификации и обект на много модни дизайнери и критици. Всеки един от нас  се гордее, когато види как е оставил своя отпечатък в банята си. Всеки има своето усещане за красота и стил, но все пак все още се затрудняваме в това да изберем подходящи цветове за банята. Вижте няколко съвета, които сме подбрали за вас и които ще ви улеснят в тази нелека задача.Първото и най-важно нещо за цвета, а и не само за него, е големината на помещението. Важно е да изберете подходящ цвят, който да бъде основен и да покрива цялата баня. Можете да раб..
Прочети повече

Завършете банята с бижута за баня

Публикувана на 13.06.2017
Ако желаете да направите нещо различно с банята си или да я обновите по модерен начин, то просто прочетете няколко дизайнерски ревюта, а след това сами измислете своя визия. След това, повикайте екип от специалисти, на които да споделите това, което искате.  Тяхното експертно мнение ще ви помогне да имате банята на мечтите си.За да направите това, което искате с банята си, е важно да подходите разумно, без да бързате и с много търпение и любов. Всяко едно решение като мебели за баня от типа на душ кабина, шкафове, мивка, тоалетна чиния, трябва да бъзе внимателно обмислено. След по..
Прочети повече

Видовете плочки за баня

Публикувана на 12.06.2017
Видове плочки за баня придават различен стил на банята Темата за банята е основна и в нея присъстват плочките, тъй като те са обект на дизайнерски експерименти и решения, а и именно тях преследваме, когато искаме да внесем малко разнообразие и модерен външен вид на банята.  Чрез богатата си обща култура и опит дизайнерите използват наследството на различни светски и отминали традиции и бит, за да създадат нещо ново и свежо за пода, стената или тавана на банята. Те трябва да хващат и радват окото, тъй като това виждаме постоянно, когато се намира в тази стая.  Едно м..
Прочети повече

5 страхотни идеи за обзавеждане на баня

Публикувана на 11.06.2017
Хората обичат практичните идеи за обзавеждане и се радват, когато се заемат своето място и в интериора.  Те са способни с малко разместване да внесат стил и собствен чар на помещението, което е наистина страхотно.  Ето и 5 страхотни идеи за обзавеждане на банята, с които наистина ще внесете свежест в помещението. Теракота тренд е наистина оригинално решение.  От матов козметичен цвят до оранжеви нюанси, със сигурност ще създадете топлота и уют в помещението.  Една чудесна хармония, която се съчетават със сиви плочки, бели, шоколадени  или светлосиви. ..
Прочети повече

Съчетаване на...

Публикувана на 10.06.2017
Съчетаване на смесителите за мивка с аксесоарите за баня Лесно ли ви е да съчетаете смесителите за баня с поставките за аксесоари или пък халките за кърпи?  Аксесоарите не са само детайли. Те са толкова необходими на съвременната баня, че дори не можем да си представим тя да функционира правилно без тях. Например, да вземем поставката за хавлиена кърпа. Тя е толкова необходима, защото е удобна и разбира се е като „удар“ в интериора.  Така тя се превръща в един аксесоар, без който не можем, тъй като тя е удобство и не се налага постоянно да се отварят и затва..
Прочети повече

Списък с качествени аксесоари за баня

Публикувана на 09.06.2017
Когато правим ремонт на банята, често забравяме за дребните неща, а именно аксесоарите за баня. Но това е много грешно, тъй като те в последствие биха усложнили нормалния ход на домакинството, а дори може и да развалят външния вид на стаята ни.  Не е хубаво да избирате аксесоарите за баня последни, тъй като ще трябва да се съобразявате с цялата конструкция и твърде вероятно е да допуснете нежелани пропуски. Да не говорим, че е и много трудно да намерите точно това, което търсите във вариант, който да  отговаря на визията на помещението.Аксесоарите за баня попадат в категория,..
Прочети повече

Разнообразие от модели и...

Публикувана на 09.06.2017
Разнообразие от модели и варианти при избора на джакузи Много от съвременните масажни вани, каквото е джакузито, имат вградена система, която позволява да се насладите на различна степен на струята вода, масаж или пък да изберете между малки тропически водопади или силен амазонски дъжд.  Ако това не ви е достатъчно, новите модели имат и различни светлинни функции, които могат да пускат различна светлина. Доказано е, че откликваме емоционално на различен цвят. Така че, не забравяйте цветовия тон при следващата си баня. И така, на последно място постав..
Прочети повече

Практични и красиви решения

Публикувана на 08.06.2017
Практични и красиви решения при обзавеждането на банята Опитът на различни специалисти им позволява да направят бърза оценка на дадено помещение и препоръка. Те отлично знаят какво може и какво не може в банята и затова си и позволяват да насочват своите клиенти към определен продукт. Често този продукт хем е практичен, но и достатъчно елегантен, за да придаде и красота на помещението.Построяването на баня или пък нейното ремонтиране изисква опит. Повечето хора имат нужда от помощта на специалисти, не защото нямат въображение и не знаят какво искат да направят, а просто за..
Прочети повече

Окачени или класически тоалетни за баня

Публикувана на 07.06.2017
Може би това заглавие ще ви се стори нелепо и дори не на място, но когато се изправите пред избора за тоалетна за баня, то със сигурност тази дилема ще ви засегне. Дори самите производители на санитарен фаянс,  бидета и окачени тоалетни чинии се двоумят, когато стане въпрос за пускане на нов продукт на пазара, който да се различава от традиционния установен стил.Такъв проблем, с много и различни измерения, е засягал производителите и тогава те са си задавали различни въпроси, които сега могат да звучат нелепо.  Хората са се страхували, че тези тоалетни чинии могат да паднат и..
Прочети повече

Облицовки на бани

Публикувана на 06.06.2017
Облицовката на баня е нещо, което не можете да подминете с лека ръка. От нея зависи визията и функционалността на помещението. Ако все още не сте решили какво да изберете за облицовка на вашата баня, то тогава вижте какво се подбрали за вас.Нестандартната баня с релефна визия е за всички онези, които обичат иновативното и модерното.  Това е техника, при която използвате шаблони и с помощта на шпатула нанасяте мазилката.  Така образувате релефни щампи, които при засъхване образуват интересни форми.  Ако искате можете да придаде цвят, като нанесете смеска от боя и гланц. ..
Прочети повече

Мивки от стъкло

Публикувана на 05.06.2017
Стъклените мивки са една много добра иновация в обзавеждането на дома. Те са характерни главно за банята, но пък има и не лоши предложения за кухня.  Дизайнът им е наистина впечатляващ и грабва окото.  Стъклото се приема за крехък материал, но това не се отнася за мивките от него. Те са толкова здрави, че приличат досущ на тези от фаянс или керамика. Всяка една мивка е направена от 15 милиметра дебелина по специална технология. Допълнително се добавят различни съставки, които да засилят устойчивостта. Шлайфане и полиране са други действия, които дооформят мивката и ..
Прочети повече

Баня с мозайка

Публикувана на 04.06.2017
Използването на мозайка ви помага да създадете различен и интересен интериорен дизайн във вашата баня.  Мозайката се използва и като завършващ елемент, така и като декор.   Мозайката се е използвала още от древни времена. Тя се украсявала подовете и стените на баните в Рим.  И днес мозайката се използва с тази цел. Тя се използва украса на душ кабина, огледала и на всякакви други аксесоари.  Разнообразието от цветове, текстури и материали позволява да създадете уникални модели, които могат да се сравнят с произведения от изкуството. Фантазията наистина няма границ..
Прочети повече