БЛОГ

Дизайн на преходна баня

Публикувана на 20.03.2018
Един чудесен пример за преходна баня ще бъде пространство, разполагащо със самостоятелно стояща акрилна, чугунена или порцеланова вана, както и със модерни мебели под формата на шкаф, колонка, рафтове или други елементи за съхранение. Комбинацията от традиционни, класически, исторически и съвременни елементи на дизайна има ясно изразено присъствие в модерните домове, тъй като предметите се придобиват през поколенията, така че този стил е доста популярен и естетически издържан. Страхотно място, от което може да започнете, ако обмисляте преходния дизайн на банята, е с елементи като ..
Прочети повече
Реализиран проект на стълбищa

Реализиран проект на стълбищa

Публикувана на 19.03.2018 Категории Реализирани проекти
Реализиран проект на стълбища в частна къщаИзползвани са гранитогресни плочки, които перфектно имитират мрамора                               ..
Прочети повече
Завършен проект за баня

Завършен проект за баня

Публикувана на 19.03.2018 Категории Реализирани проекти
Завършена баня в частен дом с продукти от онлайн магазин Керамо Баня с уникално старинно излъчване - ефект, получен благодарение на всеки един детайл. Мивката тип купа, смесителят, закачалката за кърпи и огледалната рамка имат много общо помежду си - не само ретро стила. Всички те са със златно покритие. Плочките за баня са с изтъркан състарен ефект и са избрани така, че напълно да съответсват на цялостния ретро дизайн дизайн.             ..
Прочети повече

Баня в морски стил

Публикувана на 18.03.2018
Успокояващият, отпуснат начин на живот на крайморските ваканционни селища предизвиква мисли за мързеливи слънчеви дни и нощно звездно небе. Можете да създадете малък персонализиран оазис във вашия дом чрез оригинална морска тема. Меката, приветлива цветова схема, успокояващата плажна тема и стилизираните аксесоари (като декорации с морски животни и русалки) се съчетават в цялостна интериорна концепция, за да създадат пространство, което е подходящо за хората вечно влюбени в шума на вълните и разходките с боси крака върху морския пясък. Цветовата схема е почти винаги к..
Прочети повече

Идеи за баня в панелен апартамент

Публикувана на 17.03.2018
Мислите за обновяване на вашата баня в панелен апартамент и не знаете от къде да започнете? Има толкова много елементи, които могат да се разгледат, за да направите вашето решение умно и компетентно. Например, приспособенията - от вани и душове до кранове и мивки, кътчета за снимки и огледала имат нужда да бъдат подчинени на една и съща тема. След това може да помислите върху това коя ще бъде най-подходящата цветова схема и дали да се насочите към модерен или традиционен интериорен стил. Този пост има за цел да представи различни идеи за стилна и комфортна модерна баня. Баните са ..
Прочети повече

Eклектичен дизайн на баня

Публикувана на 16.03.2018
Еклектичните бани могат да обединяват разнообразни стилове в едно пространство, включващо всичко - от винтидж мебели до внимателно подбрани арт и декоративни елементи от дизайнерски движения от различни епохи. Най-добрият начин да се определи еклектичения стил е като се отбележи, че той черпи вдъхновение от различни източници на дизайна. Смесването и комбинирането на елементи от допълващи и контрастиращи стилове често създава визуално въздействащ дизайн в помещенията, които се обзавеждат в еклектичен стил. Тъй като баните са често малки пространства, еклектичният стил..
Прочети повече

Идеи за организация на малка баня

Публикувана на 15.03.2018
Представете си голяма, комфортна вана, голямо огледало, подово отопление и приятна атмосфера. Не е нужно да харчите пари за посещенията в скъпи спа услуги, ако можете да създадете свое собствено уникално пространство у дома. То може да бъде толкова комфортно и удобно, колкото вие пожелаете. Представете си баня, която ви кара да се чувствате щастливи и спокойни, когато сте в нея. Представете си, че след дълъг работен ден може да се потопите във вана, пълна с ароматни мехурчета, да слушате любимите си компактдискове, да затворите очи и просто да се чувствате добре. Това може да се п..
Прочети повече

Баня в средиземноморски стил

Публикувана на 14.03.2018
Тъй като обхваща толкова много страни, култури и епохи, средиземноморският стил е доста обширен. Има, обаче, някои елементи от този стил на дизайна, които могат да бъдат обобщени. Те са оцелели през вековете поради тяхната гъвкавост, комфорт и привлекателност. Както при дизайна на баня в тоскански стил, един от ключовите аспекти на баните в средиземноморски стил, е използването на цвят. Средиземноморският дизайн е с интелигентни цветове, вдъхновени от природните красоти на средиземноморските райони. Той често е с дълбоки топли цветове като кафяви и ръждиво червени, както и с ярки,..
Прочети повече

Баня във френски стил

Публикувана на 13.03.2018
Ако смятате да се занимавате с дизайна на банята във френски стил, първият елемент, който следва да планирате, е цветовата схема. Този аспект на дизайна ще ви помогне да решите какви цветове да използвате и ще ви позволи да обедините тематично цялостния дизайн. Обикновено цветовете, които се използват във френските бани са меки тонове като синьо, кафяво, жълто и зелено. Във френските дизайни на бани преобладават естествените, земни тонове, допълнени с нежни, оживени цветове. И двата вида цветови съчетания работят еднакво добре с този едновременно рафиниран и спокоен стил. ..
Прочети повече

Модерен дизайн на баня

Публикувана на 12.03.2018
Преди машините да започнат да правят всичко от текстил до коли, много стоки като шкафове, столове и килими са били създавани на ръка от квалифицирани занаятчии. Индустриализацията на практика премахва този клас художници и занаятчии, а стилът на изкуствата и занаятите се стреми да отпразнува отдадеността, уменията и любящата грижа, необходими за създаването на наистина висококачествени елементи от архитектурата и интериорния дизайн. В дизайна на банята елементите на стила на изкуството и занаятите често се изразяват чрез дизайна на шкафовете. Дървените шкафове и мебелите са ключов..
Прочети повече

Tоскански дизайн на баня

Публикувана на 11.03.2018
Ако сте по средата на смяна на оборудването на вашата баня или искате да актуализирате съществуващата вече баня, този слънчев, топъл и приветлив дизайн в средиземноморски стил определено си заслужава да бъде разгледан. Един от отличителните белези на дизайна на банята в Тоскана е използването на определена цветова палитра. Живи, естествени земни тонове са най-често срещаните в това стилистично направление. Кафяви, червени и жълти нюанси се срещат често в тосканските бани. Средиземноморски блус, охра, теракота и дълбоко оранжево са някои други цветове, които ще срещнете, когато обм..
Прочети повече

Eвропейски дизайн на баня

Публикувана на 10.03.2018
Европейските идеи за дизайн на баня могат да се приложат в почти всяка баня, създавайки класически и актуален вид. Удебелените геометрични модели и комбинацията от ъглови и плавни модели мебели и осветителни тела са сред отличителните черти на европейския дизайн. Въпреки, че европейският дизайн може да работи добре в баня от всякакъв размер, поради простия и сравнително необичаен външен вид, той може да бъде особено привлекателен за собствениците на жилища с по-малки бани. Например, един от общите елементи на дизайна на европейските бани е умивалника с конструкия, която е един от ..
Прочети повече

Разликите между модерна и съвременна баня

Публикувана на 09.03.2018
В наши дни банята се превръща с все по-бързи темпове в модерно и елегантно помещение. Стилизираната, обновена баня може да бъде чудесно допълнение към всеки дом. Тя отразяват подхода и изразява мисленето на дизайнера за бъдещето. Модерната баня е с чисти линии, геометрични модели, извити криви и остри ъгли. Тя се появява все повече и повече в модерните домове, тъй като собствениците на жилища все по-често търсят интересни и атрактивни дизайни. Съвременният дизайн се различава от модерния дизайн по няколко съществени елемента, но много хора ги бъркат. На първо място, модерният диза..
Прочети повече
Работни тоалетни на TECH MART

Работни тоалетни на TECH MART

Публикувана на 08.03.2018 Категории Реализирани проекти
Работни тоалетни на TECH MART - един завършен проект с дизайнер Весела Нешкова          ..
Прочети повече

Баня в японски стил

Публикувана на 08.03.2018
Японският стил не е много популярен у нас, макар че през последните години все повече хора проявяват интерес към културата и интериорния дизайн в стил японизъм. Баните в японски стил могат да включват традиционни елементи от японската архитектура, заедно с уникални, съвременни детайли, които могат да помогнат за създаването на отпускащо и успокояващо пространство. Преобладаващият елемент в баните в японски стил е комбинацията от естествени и изкуствени детайли за безпрепятствено достигащ до сетивата, успокояващ ефект. По-специално дървото и камъкът често присъстват в японския сти..
Прочети повече

Съвременен дизайн на банята

Публикувана на 06.03.2018
За съвременния дизайн обикновено се смята, че се появява за първи път в началото на ХХ век, но неговият "пиков момент" е след Втората световна война. Той се свързва с движение, създадено от група дизайнери главно от скандинавските страни на Европа. Те създавт дизайнерско движение, насочено към естетически издържани дизайни, в които безпроблемно се съчетават форма, функционалност, оригиналност и финес. Съвременният дизайн на банята може да изглежда добре в баните, независимо от размерите. Поради особеностите на съвременния дизайн, този стил е особено привлекателен за собствениците ..
Прочети повече

Модерна баня

Публикувана на 06.03.2018
Модерните бани създават опростено и чисто усещане. За да проектирате модерната си баня, не забравяйте да използвате геометрични форми, чисти линии, минимален брой цветове и мебели от средата на века. Вашата баня може лесно да се превърне в модерно убежище за чистота и комфорт. Тъй като баните са пространства, които използваме ежедневно, тяхното значение е много по-голямо, отколкото това, което ние им отдаваме. От светли и весели, до изискани и внушителни, модерните бани намират своето място в настоящето. Тези модерни детайли превръщат скучните бани във фантастични места за релакса..
Прочети повече

Свежи идеи за малки бани

Публикувана на 05.03.2018
Едва ви остава място да сложите допълнителна кърпа във вашата баня? Не се тревожете. В тази публикация ще представим най-често срещаните проблеми в малките бани и ще ви предложим да разгледате някои техники, които ще помогнат да се увеличи усещането за пространство. Независимо дали става дума за вградени рафтове или други трикове за разширяване на пространството, можете да ремоделирате скромната ви баня от монотонно в модерно хигиенно пространство. Всичко, което е необходимо, е малко планиране и интелигентен избор, за да накарате банята ви да изглежда по-голяма. Твърд..
Прочети повече