БЛОГ

Баня в мъжки стил

Публикувана на 22.05.2017
Момчешките апартаменти са много първични. Те имат свой уникален стил и… така да кажем, мъжки вибрации. Никой не знае кое и как е станало част от интериора, но това е част от стила им. Тъмен, успокояващ и…  мъжки! Интериоритена тези апартаментимогат да са много гостоприемни. Много мъже в днешно време предпочитат такъв стил. Ако до тук разпознавате себе си и търсите някакво вдъхновение – следващите редове, определено могат да ви помогнат. Ще стане въпрос за банята в мъжки стил, която може да е част отмъжкия ергенски апартамент. И начините за нейната декорация. В де..
Прочети повече

Елегантна душ кабина с черни рамки

Публикувана на 21.05.2017
Душ кабината, когато е проектиранаот черни рамки, изглежда много стилно и притежава едно доста интересно излъчване. Подобни решения в банята се характеризират с изчистените си линии, а детайлитеим са комбинация от модерна простота и красота. При тези душ кабини - черните рамки са наистина уникални и могат да бъдат интегрирани в различни видове декори. Тези черни квадрати на душ кабината в банята, могат лесно да се превърнат в основа на нейния дизайн. В баня от този тип, тези душове могат безпроблемно да се комбинират с всякакви стенни огледала и с различни предмети на изкуството, ..
Прочети повече

Превръщане на ваната в душ

Публикувана на 18.05.2017
Това не е магическа операция, в която нещата се променят изведнъж. Напротив, това е майсторска операция, която изисква своя план, време на изпълнение и качествен резултат. Статистиката показва, че в Европейски мащаб в над 15 000 бани на година се извършват такива интервенции по превръщане на ваната в душ пространство.  Тази статия е важна за много хора в България, защото показва че ако имате само вана в банята, това може лесно да се промени. Истина е че в България има множество такива случаи и това по един или друг начин е пречка. Трябва единствено да намерите добри май..
Прочети повече

За баня, направена с въображение

Публикувана на 17.05.2017
Проектирали сте вашия нов дом, построили сте го и ви предстои обзавеждане. Намирате се пред помещението отредено за баня и виждате само четири стени. Това е отличен момент да проявите вашето въображение и да направите обзавеждане за баня с уникални черти отговарящи на вашия характер. Разбира се няма как да не намерите помощници в това съчетание, тъй като няма да сте сами в това начинание. Можете да направите малка анкета сред останалите членове на семейството, за да си кажат мнението и да ви дадат идеи за обзавеждане в банята. Ще трябва да се съобразявате  с бюджета и свободн..
Прочети повече

Евтини плочки за баня за ремонт през лятото

Публикувана на 16.05.2017
Всички знаем, че плановият ремонт в апартамента е през топлите дни от годината и в частност през лятото. Същото важи и за ремонт на баня, тъй като през лятото можем да идем на гости или да ползваме градска баня, ако в града е останала такава. Тук ще обърнем внимание на основната дейност при ремонт на апартамент през лятото, а това е търсенето, намирането и предлагането на евтини плочки за баня. Нека обаче започнем със ситуацията. Не само че лятото е най-добрия сезон за ремонт в банята и най-често така се случва. Хората избират да идат на почивка, но преди това плануват ремонта, з..
Прочети повече

Баня с дъх на море

Публикувана на 15.05.2017
Тук не става дума за това, че лятото е близо и трябва да хуквате да се къпете в морето, а точно обратното, да се подготвите за морето, като да привнесете в интериора в банята си – или частица от него. Как обаче да го направите? Първият вариант е чрез плочки за баня. Няма как обаче само заради луксозни плочки за баня, чиято декорация ярко напомня за морето, морския живот и митология, да разбиете банята си и да посрещнете лятото. Банята с дъх на море се планира и ако го направите с нова баня или след основен ремонт на баня, тогава можете да посегнете към плочки за баня, които са в к..
Прочети повече

Красива вана

Публикувана на 14.05.2017
Красива вана в банята или хидромасажна вана за СПА и Уелнес Както  ще можете да проследите, този текст е разделен на две. Той представлява една дилема, за хора, които се колебаят какъв тип вана да изберат. Защото ваната, в исторически план е най-устойчивото средство за вземане на баня във всички култури по земята. Именно тази историческа линия е основата, на която съвременните производители стъпват. Те осигуряват на пазара красиви ретро вани и хидромасажни вани, които са модерни технологични решения. При положение че търсите ретро усещане в банята, повече като ф..
Прочети повече

Душ корито наравно с пода в банята

Публикувана на 13.05.2017
Душ корито наравно с пода в банята – предимства и инсталация Едно душ корито, което няма дълбочина, създава естетическа приемственост с пода в банята и се интегрира безпроблемно в модерната баня. Душ коритата наравно с пода са тези, които се правят перфектно инсталирани в пода на помещението, така че да създадат едно пространство, където не се накъсва плавната и стилна линия. Няма издатини или вдлъбнатини, и няма нарушения на височината на пода – нещо което е много важно за чистата линия в съвременния дизайн.    Душ коритото може да бъде направено от различн..
Прочети повече

Подредба в банята

Публикувана на 12.05.2017
Подредба в банята: координация в помещението между душа, мебелите в банята и санитарния фаянс Искате да постигнете хармонична среда в банята? Можете да се насочите към стил „координация”. Днес е лесно да избирате продуктите за баня: от душа или ваната, през санитарния фаянс, аксесоарите и мебелите в униформена финитура. Тоест цветове и декорации, които имат нещо общо по между си и могат лесно да се съчетават в интериора на банята. Разбира се, за да се постигне хармония в банята не трябва да се гледат малките детайли. Координираният стил в банята е стил, който се прила..
Прочети повече

PVC мебели за баня – комфорт

Публикувана на 11.05.2017
PVC мебели за баня – комфорт, сигурност и максимална ефективност в пестенето на ресурси в банята Безспорно един от хитовете на пазара за обзавеждане на баня е успехът на пвц мебели за баня. Техният дизайн осигурява една практичност, която се изисква в сложното откъм функции помещение за баня. Издръжливостта на pvc мебелите за баня срещу влагата и водата е пословична и тя осигурява една дълга служба в банята на долните шкафове, горните шкафове и другите предложения, които изберете. PVC прозорците за баня също са част от обзавеждането, които могат да допълнят пвц дизайн..
Прочети повече

Завеси в банята

Публикувана на 10.05.2017
Завеси в банята – още един елемент за красота и комфорт Завесите в банята не са задължителни. Те обаче са един елемент, който може да се притече на помощ във важен момент от обзавеждането за баня и да паснат идеално в интериора. Завесите които да откроят душ пространството в банята са лесно решение и могат да спестят грижите за някакво скъпо решение, което да ви лиши от удоволствието да вземате душ свободно. Когато нямате възможност да направите душ кабина, а банята ви не предполага лесно разделение на различните зони, една завеса идва като идеален заместител на прегр..
Прочети повече

Нови решения за хигиена и чистота в банята

Публикувана на 09.05.2017
Новите решения за санитарен фаянс в банята и иновативните елементи използвани за тяхното производство позволяват да се говори за оптимална хигиена. Това е възможно заради модерните материали и заради внимателните добавки в дизайна. Нови и модерни решения за чистота и хигиена в банята следва да значи, че новите инсталации в помещението са направени от материали, които отблъскват мръсотията. Те предотвратяват и забавят формирането на вредни микроорганизми и правят почистването много по-лесно. Най-вече дизайнът им свежда до минимум традиционните форми в банята, които са свързани с ръ..
Прочети повече

Екипът от услуги за обзавеждане в банята

Публикувана на 08.05.2017
При положение че искате да направите уникална баня за Вас и Вашето семейство. Определили сте бюджет и имате на преден план всички необходимо, за да реализирате мечтаната нова баня. Няма значение дали тя ще е в къща ново строителство или след основен ремонт на старата ви баня. Нека този път погледнем нещата от друг ъгъл. Вие имате виртуален екип от помощници, които да направят нещата за вас, тоест това ще са възможни хора на които ще разчитате, за да изпълните всичко по реда си. Да кажем, че не знаете откъде да започнете. Е, тогава със сигурност ще ви се наложи да вдигнете телефона..
Прочети повече

Вана или душ – предимства и недостатъци

Публикувана на 07.05.2017
В общи линии, най-често срещаната конфигурация в обзавеждането за баня е или душ, или вана. Много рядко са и двете заедно, а те обикновено са заедно там или когато има много голяма баня, или когато душ слушалката е монтирана точно над ваната. Все пак желанието да се притежава вана е много голямо особено заради Спа и Уелнес предимствата, които една вана може да предаде  в интериора. Нека разгледаме на сравнителна база, малките предимства и малките недостатъци, които в крайна сметка могат да наклонят везните. Душът на дневна база пести повече водата и може да се вземе на секунд..
Прочети повече

Как да подредим банята без прозорци

Публикувана на 06.05.2017
„Сляпата баня” може да бъде обзаведена по начин, по-който липсата на естествена светлина да не е проблем Много голям брой помещения за баня в България са лишени от източник на естествена светлина, просто защото са проектирани без прозорци – тази баня се нарича „сляпа баня”. Лишаването от естествената светлина обаче вече не е проблем, нито въздушния поток, който да обслужва вътрешната среда в помещението. На помощ идват новите технологии и идеи за обзавеждане в банята. Ето няколко съвета в тази посока. Първото за което трябва да се  мисли при ремонт или реконструк..
Прочети повече

Гранитогресни плочки за настилки или

Публикувана на 05.05.2017
Гранитогресни плочки за баня – за настилки или за облицовки, това е модерният избор в банятаГранитогресът бавно и методично завладява пазара, и  царствено се нанася в интериора на банята. Днес все повече дизайнери включват в своите предложения и идеи за обзавеждане в банята гранитогресни плочки, като част от техните красиви композиции. Те използват гранитогрес както за настилката на пода, така и за облицовка на стената, като придават страхотно излъчване и модерен стил в банята. Гранитогресът е много компактен материал, по-същество е твърд теракот, а най-вече не ..
Прочети повече

Санитарен фаянс – практичност

Публикувана на 04.05.2017
Санитарен фаянс – практичност и сигурност в авансКогато сменяте санитарен фаянс в банята, подсигурете си новият да бъде още по-практичен и да се връзва към вече съществуващите връзки в банята За да дадете привилегия на практичността и сигурността в помещението за банята, можете да помислите, за предложенията от ново поколение, които изглеждат ‘различно’ но и иновативно. Много е важно новият санитарен фаянс да заеме мястото на стария, за да не се правите голям и скъп ремонт в банята. Чрез конструктивни функции и помощни устройства е възможно да се направи една удобна баня и ле..
Прочети повече

Смесители за баня – новости

Публикувана на 03.05.2017
Смесители за баня – новости в технологията и есенциален дизайнДнес смесителите в банята надминават всичко, което сме познавали като решения за дизайн и функционалност Когато избирате нови смесители за баня, но искате да погледнете в нещо, което е различно от традиционната линия, вече не е нужно да търсите под дърво и камък. Новите смесители за баня са със есенциален дизайн и финитура от всякакъв вид, които вървят ръка за ръка за проектираните механизми. Технологията се състои в това да успява в пестенето на един от най-ценните ресурси на хората – водата.  Плюс това, с гар..
Прочети повече