БЛОГ

Най-подходящият материал за моята баня

Публикувана на 20.10.2017
Материалът играе огромно значение когато избирате обзавеждане за вашата баня.  Тоалетните например се произвеждат предимно от фаянс и порцелан. Фаянса е порест материал, и затова по-добре усвояват миризми и замърсяване. Ако искате дълготрайност, перфектен външен вид и по-лесно почистване изберете порцелан за мивката или тоалетната си.Продуктите от фаянс не са непременно по-лоши от порцелановите си колеги. Например, ако имате за тях повече от 10 години гаранция, можете спокойно да си ги купите. В допълнение, много от модерни тоалетни са с различни покрития: анти-бактер..
Прочети повече

Идеалните декоративни материали за банята

Публикувана на 19.10.2017
Мозайка, огледала и гранит След като ви запознахме в предишни статии с боите, плочките, агломерата и мрамора като варианти за облицовка на вашата баня останаха и последните няколко варианта. 1. Мозайка и огледалаОгледални плочки и мозайки са идеални за малки пространства.Плюсове: С помощта на мозайка, можете да създадете различни ефекти.Дори и с малък бюджет можете да си позволите лукса да оформите банята си във формата на мозайка ако използвате по-евтини материали.В една стая с добра вентилация е възможно да се използва и декоративна маз..
Прочети повече

Чистота и хигиена в банята

Публикувана на 18.10.2017
Ето няколко простички съвета за чистотата и хигиената в банята: Чистотата на тоалетнатаЧистотата на тоалетната - отвън и отвътре и разбира се под ръба е изключително важна. Проблеми с хигиената на тоалетните е ликвидиран с едно простичко технологично решение. Например, висящата тоалетна без рамка, която предотвратява развитието на микроби по повърхността - те просто не разполагат с подходящо място, където да се развиват. Тези тоалетни имат и ефективна система за източване, която покрива цялата площ на чашата, което гарантира хигиената и чистотата. В допълнение, лаконичните фор..
Прочети повече

Основни тенденции в дизайна на баня - 2

Публикувана на 17.10.2017
Внос от Европа: Еко стил и Отворено пространствоМодерна баня е пространство, в което искате да прекарвате много време. Толкова много, че трябва да отговаря на изискванията за красота и функционалност. Прибавете към това елегантност и хармоничност. В тази статия ще обсъдим два стила, които изцяло отговарят на изискванията посочени по-горе изцяло, както и сами ще се убедите.   Еко стилЕдинение с природата – исторически погледнато това е една от най-важните тенденции, не само за банята, но и за целия апартамент като цяло. Характеристиките на естествените материа..
Прочети повече

Основни тенденции в дизайна баня

Публикувана на 16.10.2017
Внос от Европа: Прозрачност, Мекота и естественост и Минимализъм Сега ще ви запознаем с няколко тенденции популярни в Европа напоследък:  ПрозрачностПрозрачност  е една модна тенденция, която е наистина популярна поради ред причини. Материала е лесен за почистване атрактивна е отвътре и естетически изглежда перфектно. Стъкло носи функция на разширяването на пространството, и с правилната светлина може да се създаде илюзията за нещо абсолютно невероятно. Така че сега е прието не да инсталирате масивна душ кабина а такава на малка площ в ъгъла, която е отд..
Прочети повече

Полезни съвети за плочките за баня

Публикувана на 15.10.2017
Банята е едно от често посещаваните места в една къща и то от всичките и обитатели. Там ежедневно ние изпълняваме своите хигиенни навици както и релаксираме след тежкият  работен ден. В статията ще ви обърнем внимание на нещата, за които трябва да внимавате когато избирате плочки за баня.   Коефициент на износванеРазберете едно нещо – продукт, който има по-ниски технически характеристики не винаги има по-лошо качество. Просто областта му на приложение е относително различна. При плочките в банята, изискването относно критерият за "износване" при тях е нисък ..
Прочети повече

Плочките за банята - 4 важни съвета

Публикувана на 14.10.2017
В статията ще ви запознаем с няколко фактора, които ще повлияят при покупката на плочки за вашата баня. Фактор 1: Съпротивление на плъзгане.Този критерий е важен за безопасността на човека. Плочки трябва да могат да предотвратят плъзгането на даден обект, разположен върху него. Измереният коефициент на триене, трябва да бъде равен на R10, където ъгълът на наклон е между 10 и 19 градуса. Фактор 2: Метод на украсяванеАко говорим за керамични плочки, най-популярните методи за боядисване са глазиране и пълнене. При първият метод плочките са много крехки, но при по..
Прочети повече

Как да направите банята още по-удобна

Публикувана на 13.10.2017
В банята, всеки сантиметър има значение, но ако тя има мивка, място, под нея удобно за съхраняването на всичко необходимо - от кърпи до почистващи препарати. Нека да помислим заедно как може да организираме това пространство по-ефективно, удобно и красиво. Вградени и незабележими чекмеджетаВградени шкафове за съхранение в закрита форма приличат неразделна част от конструкцията на мивката и изобщо банята като цяло. Само вие ще знаете какво ще има вътре. А от друга страна ще разполагате с достатъчно място за всички неща.  Открит шкафТой има много преди..
Прочети повече

Преди ремонта на банята : Довършителна дейност

Публикувана на 12.10.2017
След като планировката и основният ремонт вече са извършени е време да оформите и визията на банята си с довършителната дейност или последните щрихи. 1. МебелиВъпросът трябва да имате в предвид още при планирането, а сега е необходимо просто да си ги осигурите. Основните характеристики на мебелите за баня трябва да са минимализъм, функционалност, влагоустойчивост и удобни механизми за отваряне и затваряне.  2. Стените и подоветеПрофесионалната боя притежава най-високите влагоустойчиви свойства и най-вече предотвратява развиването на мухъла. За пода мо..
Прочети повече

Преди ремонта на банята/ 2

Публикувана на 11.10.2017
Банята след кухнята е стаята може би с най-много технологично оборудване. Поради това трябва да сме много внимателни при основната част от ремонта на банята. След като вече сте планирали бюджета, стила и стъпките, по които да протече ремонта е време да пристъпим към основната част от ремонта.  1. Санитарно оборудване и водопровод.Тази крачка е особено важна и тук особено при ВиК ви съветвам да не пестите финанси. Тук всичко обикновено е по-трудно, отколкото изглежда. Когато избирате санитарно оборудване и ВиК ако имате съмнение в някакво нарушение на обвивката му прос..
Прочети повече

Преди ремонта на банята

Публикувана на 10.10.2017
Според сложността си ремонта на банята е сравним само с този на вашата кухня, а понякога дори го надминава. Решихме да ви улесним в трудното начинание правейки един кратък списък с необходимата ви информация преди да стартирате ремонта на банята. 1. БюджетТова често е най-важният и решаващ фактор при всяко начинание свързано с такава дейност изключение не прави в този случай и ремонта на банята. Пресметнете предварително, каква сума ви е нужна за да не надхвърлите бюджета. 2. ВремеВторият по важност фактор - това е свободното време, което имате. Една от основн..
Прочети повече

Правилният избор

Публикувана на 09.10.2017
Душ кабината или вана да изберем за малка баня?  Съвременния живот е толкова забързан, че хората нямат време за дълъг престой в банята. В този момент идва на помощ на душът - бърз и ефективен начин за къпане. За предимствата на този избор решихме да ви обясним по-подробно днес. А тук ще ви разкажем за два малко известни факти за душ кабините. 1. Канализация.В момента най-доброто решение за баните е стилът минимализъм. Той изпъква с простота на линиите и отсъствието на излишни детайли и разнородни цветове. Освен това е на мода и откритото простра..
Прочети повече

Мястото под мивката - как да го използваме?

Публикувана на 08.10.2017
Мястото под мивката е идеално за съхранения и днес ще ви го докажем: Вертикални вградени рафтове в шкафУдобни за съхранение на бутилки за лак за нокти, шампоани и други малки неща. Освен това пести място. Могат да се използват за съхранение на сешоар и маша като се вгради електрически контакт за да си оформите прическата на място. Накланящи се рафтчета в шкафРафтове, които трябва да наклоните за да видите съдържанието им. Заемат много малко място, когато са отворени в сравнение с обикновените. Стават за гъби, четки, а дори и за вграден кош за събиране на дрехи..
Прочети повече

Размерът има значение

Публикувана на 07.10.2017
Влизайки в магазина, можете и да се объркате от огромното количество вари, мивки,  както и  душове и тоалетни. Не си взимайте първото нещо, защото има разлика по дизайна, формата и разбира се размера.Първото необходимо нещо което е от значение е размерът на бъдещият ви уред. МивкаЗа малки пространства често са подходящи мивки от по 30-40 см, или дори ъглови. Това решение не винаги е правилното, особено за хората, които се мият разплисквайки водата. Оптималната широчина е 50-65 см а дълбочина между 45-60 см. Така тя ще е удобна и полезна и няма да е разположена на..
Прочети повече

Избираме цвета на плочките в банята

Публикувана на 06.10.2017
Как да се почувствате удобно в банята и да се отпуснете в нея? Естествено нещата в нея трябва да са по ваш вкус. Все пак решаваща роля играе именно цвета на плочките в банята.  Най-популярните цветови решения:Нека започнем с опциите признати за класика. Те не са напразно популярни сред много хора, защото допринасят за нужното на всички ни усещане за комфорт в банята. На феновете на класиката препоръчваме цветни плочки за банята в следните разцветки: Синьо, зелено и бежово.Първият е от най-известните, защото се свързва с вода, свежест и спокойствие, което отговаря ..
Прочети повече

Гранитогрес или плочки за стената на банята?

Публикувана на 05.10.2017
Банята е важна стая за жилището ви. Какво да изберете за облицовката си - плочки или гранитогрес?Ремонта на банята традиционно се считат за проблемен. На първо място, в повечето жилища баните са малки. На второ място всичко се усложнява от употребата им - тук се образува влага, циркулация на въздуха е възпрепятствана. Необходими са качествени материали. А такива са именно класическите плочки за баня и гранитогреса.  При ремонта на банята, трябва да се мисли за красотата на банята и най-вече за нейната практичност. Ако изберете грешният облицовъчен материал може да ви ..
Прочети повече

Гранитогреса за облицовка

Публикувана на 04.10.2017
Гранитогреса е изкуствено създаден материал, който е много популярен в момента при облицоването на стените и пода в банята. При подовото покритие е и за предпочитане тъй като има висока якост и устойчивост на износване, и по този начин ще ви служи дълго.  Разликите между керамиката и гранитогреса.Керамичните плочки и гранитогреса донякъде имат сходен състав, но технологията на производството им е различна. При плочките рисунките им се нанасят по повърхността им, докато при гранитогреса тя минава през цялата плочка. За това по гранитогреса не се забелязват малки пукнат..
Прочети повече

Как да изберем плочките за банята

Публикувана на 03.10.2017
Най-често при проектиране на стените и пода на банята се предвижда използването на теракота или керамични плочки. Но по отношение на избора на дизайн и форма – може да ви отнеме повече време за да изберете. Имайте пред вид, че дизайнът на банята трябва да е такъв, че да ви служи дълго и да не смущава гостите ви.Един от най-популярните материали е облицовъчната плоча, която се използва както за подова настилка, така и за стените на банята. Днес този материал, не просто предпазва от влага а и се превърна в неразделна част от създаването на уникална атмосфера в банята. Плюсове на..
Прочети повече