БЛОГ

Сауна у дома

Публикувана на 11.08.2017
Грижата за нашето добро умствено и физическо състояние трябва да е винаги на дневен ред. Лукса и комфорта не са достатъчни, за да избягаме от напрегнатото ежедневие. Ако търсите начин за хармония между личния си живот и напрежението, което носи - сауната се очертава като много добро решение на проблемите.  В случай, че търсите начин да се отпуснете и да поправите вашия здравен статус, или пък да добавите някои луксозни екстри към вашия дом – инсталирайте си собствена сауна!  Има много варианти, различни от тези за лесно сглобяеми заслони с имитация н..
Прочети повече

Сив гранитогрес – в кухнята или където пожелаете

Публикувана на 10.08.2017
Сивият цвят без съмнение е сред най-модните превъплъщения на неутралните цветове през последните няколко години. Има ясна тенденция в интериорния дизайн, която налага сивото не само като неутрална текстура, но и като водещ играч в интериора – особено в модерните кухни. Затова и производителите на гранитогресни плочки наваксват на пазара с много и най-различни предложения в сивата гама.  Един от най-често срещаните кухненски интериори, които въплъщават в себе си сиви плочки гранитогрес е играта на светлите и тъмните нюанси на сивото. Това значи по-светли плочки на под и по..
Прочети повече

Каква е разликата между фаянса и порцелана

Публикувана на 09.08.2017
Това което често кара хората да изпаднат в недоумение е как при реклама на сайт за санитарен фаянс, те виждат надписи от рода на санитарен порцелан, керамична мивка, фаянсови плочки, гранитогресни плочки. Откъде идват толкова много названия? Понеже отговорът е труден, нека просто погледнем в съществените разлики между фаянса и порцелана.  Когато се интересувате от разликата между фаянс и порцелан, не сте първите и няма да сте последните. Главната разлика между тях е, методът който позволява производството на два вида керамика – всяка със своите характеристики, предимства ..
Прочети повече

Бърз поглед в модерната тоалетна

Публикувана на 08.08.2017
Бърз поглед в модерната тоалетна и видовете санитарен фаянс Тоалетните се превърнаха в неизменна част от интериорния дизайн в дома в последните няколко години. Това е видимо дори и в новите модели санитарен фаянс, които се настаниха на пазара и които все повече изместват класическите тоалетни чинии и бидета, защото носят в себе си нещо повече като дизайн, естетика, удобство, технологични иновации и още много други екстри.  Един бърз поглед в съвременната тоалетна, в която санитарния фаянс неизменно присъства като интегрална част от обзавеждането ще ни покаже ..
Прочети повече

Теракотните плочки за баня

Публикувана на 07.08.2017
Теракотни плочки за баня – за под с много естетически измерения Теракотните плочки за баня са само част от богатия асортимент плочки за баня, които човек, може да разгледа както онлайн така и във физическите магазини за плочки за баня. На българските думата може да се преведе изпечена земя (преведено от италиански език). Само че теракотата в древността е имала един вид характерен червен отенък, а получената материя е била пореста. Днес като материал използван за направата плочки за баня, теракотата е оцветявана в най-различни цветове и използвана за много фини декоративни композиц..
Прочети повече

Обзавеждане на банята с модерни мебели

Публикувана на 06.08.2017
Груби материи, суровини, и повърхности от нетрадиционни материи са главните герои в съвременната баня, нещо, което дори започва да навлиза и в другите помещения в дома. Те обогатяват по страхотен начин интериора в банята и подчертават силата на мебелите в банята. Резултатът от тази симбиоза появата на вертикалната линия в банята, многобройни облицовки, скрити ниши, изнесени рафтове, игра на светлини и сенки, и съвсем естествено деликатна промяна във формата на мебелите за баня.  Дебелината на стените на новите мебели и на шкафовете за баня се появява най-вече на предните ..
Прочети повече

Баня в духа на испанската традиция

Публикувана на 05.08.2017
Качествените и оригинални стилизирани аксесоари и декорации в Средиземноморски стил в духа на испанската традиция обикновено включват бижута за баня от ковано желязо, керамични плочки в цветовете на морето, плажа и зелениената, огледала, облечени в дървена рамка и разбира се, зелени растения. Тази статия има за цел да даде някои насоки, които могат да се окажат полезни в избора на аксесоари за баня в Средиземноморски стил. Стените на банята в Средиземноморски стил се правят от дърво, така че някои бани естествено изглеждат като от стара, добра реколта. Но! Дървото никога не излиза..
Прочети повече

Мозаечни плочки за стилен интериор

Публикувана на 04.08.2017
Мозечните плочки за баня, фаянс или гранитогрес, са красиви, деликатни и идва до вас потребителите в най-различни цветови текстури. Те са страхотен начин да вкарате нови тонове в банята и да направите помещението още по-жизнено, или пък обратното, да направите помещението по-студено като излъчване, по-модерно, винтидж и т.н. Мозаечните плочки могат да бъдат поставяни като на вертикални, така и на хоризонтални повърхности. В древността, в античната гръцка и римска цивилизации, мозайките са били поставяни предимно на пода. Днес обаче, съвременните дизайнери са взели идеите им за моз..
Прочети повече

Направете банята си още по ..

Публикувана на 03.08.2017
Направете банята си още по приветлива и функционална с модерна красива вана Що се отнася до преживяванията в банята, едно от най-приятните усещания е когато човек се потапя във ваната и се отпуска на здравословните качества на водата. Цялото това приятно изживяване обаче изчезва ако коленете на къпещия са подпрени в гърдите му, ако ваната е плитка или ако смесителят не е поставен в удобна позиция. Така че когато правите вашата нова баня и искате да внедрите вана в нея, вземете тези неудобства в предвид. Вана не се избира лесно. Чисто визуално вие можете да харесате мн..
Прочети повече

За простотата в банята...

Публикувана на 02.08.2017
За простотата в банята – модерен дизайн с повече удобства Банята като помещение, особено в България, много често се проектира като най-малкото пространство в дома. Най-малко, но едно от най-важните. Затова бъдете наясно какво ще искате да включите в банята си, когато строите новата си къща, или когато правите ремонт на старата си баня. С този  малък материал, ще погледнем в простотата в банята и в модерния дизайн, който може с финес да донесе повече удобства за вас собствениците. Не забравяйте, че банята трябва да бъде успокояващо пространство. Не го претрупвайте..
Прочети повече

Моята нова баня – успех или провал

Публикувана на 01.08.2017
Изобщо не е рядкост в съвременното строителство и ремонти, да намерите клиенти на строителни фирми, които са били недоволни от дадена услуга. Когато обаче недоволството е в голям мащаб, тоест не е за детайл, а за цялостен ремонт, тогава проблемът е много неприятен. Оплакванията на много собственици най-често са при ремонта на банята. Има обаче и нещо много важно, не винаги строителите са виновни. Лошата поддръжка и неизпълнение на време на важни контролни прегледи на системите в банята, може да превърне ремонта в банята в истински финансов кошмар. Затова, ето няколко практически с..
Прочети повече

Екстри в новите модели стоящи тоалетни чинии

Публикувана на 25.07.2017
В тази статия, ще разгледаме какви нови аксесоари, решения, технически нововъведения има в новите модели стоящи тоалетни чинии. Всички добре познаваме класическата стояща тоалетна чиния с типичното казанче, което може да е като част от моноблок, но и отделна част. Днес обаче, има толкова много нови модели с много нововъведения в тази категория санитарен фаянс, които може да ви се сторят достатъчно добри, така че да се насочите към  нещо ново. Слагаме определението класическа на стоящата тоалетна чиния, именно заради типичната форма, която дълги години управляваше в обзавеждан..
Прочети повече

Плочки за баня – да живееш в цветове

Публикувана на 24.07.2017
Цветните плочки за баня имат такава сила, че те още с инсталацията в банята стават визитна картичка на помещението. Цветът е първият инструмент за общуване, когато навлизаш в ново стайно пространство. За банята важи повече, защото там сетивата влизат с друга нагласа. Затова съвременните дизайнери и маркетинг мениджъри акцентират не само на избора, но и на цветовия дизайн. Той не само че се избира, но и се проучва и проектира в хармония с другите елементи в интимното пространство на банята. В последните години, цветът стана толкова ценен, че той вече е централна тема за дизайна, до..
Прочети повече

Мозаечни плочки за баня – 3D или абстракция

Публикувана на 23.07.2017
Мозайката е древно изкуство. Въплътено в образа на повърхността на плочки за баня, то е гаранция за едно пътуване назад във времето, за едно неподражаемо излъчване. Не е само това обаче. Мозаечните плочки за баня, благодарение на съвременната технология не са класически мозайки, а са плочки за баня, които имитират образа на мозайката. В миналото върху мозайка, античните цивилизации на Средиземноморието са изобразявали божества с техните лица и тела, хора, животни, но са успявали да предадат и декоративни фигури, които са имали символично значение. Днес нещата, стоят по същия начин..
Прочети повече

Модерни Мебели за баня – с какво могат да ви изненадат

Публикувана на 22.07.2017
Всеки собственик на някакъв вид жилище има нужда от стил в интериора, който да отговаря на неговите разбирания за естетика, на финансовите му възможности и разбира се на практическата нужда от конкретното обзавеждане. Този модел в по-малък мащаб може да се приложи към мебелите за баня и в частност в избора на мебели за баня. Всеки би искал, те да са естетически завършени,  на добра цена и да изпълняват своята функция в банята. С какво обаче може да ви изненадат модерните мебели за баня? Отговорът е многозначен и многопосочен. Просто защото модерните мебели за баня са от едно ..
Прочети повече

Плочки за баня теракот – идеи и съчетания

Публикувана на 21.07.2017
Представете си баня във вашата прекрасна вила извън града или близо до живописно селце, баня с хидромасажна вана, плочки от теракот на пода, бели стени и окачена мивка с плот. Страхотен интериор, където всеки един елемент е на мястото си. Прозорецът в банята вкарва и естествена светлина в помещението, което прави вземането на вана още по-прекрасно. Това не е някаква мечта, а е напълно възможна реалност. Теракотените плочки са много подходящи за пода в банята, особено в такива помещения, в къщи извън града, в къщи за гости, във вили и т.н. Тяхното естествено излъчване придава особе..
Прочети повече

Гранитогресни плочки за баня имитация на камък

Публикувана на 20.07.2017
Самата идея за имитация на природни елементи, които да се реализират в интериора не е нова. Новите технологии в производството обаче позволяват създаването на гранитогресни плочки, които да са страхотна имитация на най-различни материали от природата. Разбира се когато говорим за гранитогрес, който имитира камък, не става дума за имитация 1 към 1, която да обхваща твърдост, зърненост,  грубост на камъка, но по-скоро имитация на външен вид, внушение за здравина, сила и присъствие от природата в интериора. Гранитогресните плочки се изпичат по специална технология, която ги отли..
Прочети повече

Предимствата на огледален шкаф за баня

Публикувана на 19.07.2017
Всяка една мебел за баня, която се предлага на съвременния пазар за обзавеждане има своите страхотни качества. Всяка една мебел обаче има и своите индивидуални характеристики, които допринасят за повишаване на естетиката и практичността в интериора на банята. В този случай, ще обърнем внимание на предимства на мебелите за баня от типа – огледален шкаф за баня. Първото и основно предимство на огледалния шкаф за баня е неговата мултифункционалност. Иначе казано те имате функцията едновременно на шкаф, на огледало, на рафт и на осветление – всичко в едно. Това е най-добрия вариант. И..
Прочети повече