БЛОГ

БЛОГ

Гранитогрес за баня – новия тренд

Гранитогрес за баня – новия тренд

Публикувана на 20.07.2018 Категории Гранитогрес
Тази година се случват интересни неща в обзавеждането за баня, като тези процеси отразяват и при моделите гранитогресни плочки за баня. Какъв е трендът тази година? Останете с нас в текста, за да надникнем заедно.   Изключително рязко е мнението на повечето експерти, които пропагандират основната философия, която засяга настилките и облицовките: „Махнете гланцираните плочки и ги заменете с гранитогрес мат“. Това явно е силно мнение, което влияе на пазара и все повече потребители използват матирани плочки, които не са толкова натрапчиви. Освен това те не поемат толкова лесно мокри пе..
Прочети повече
Плочки за баня – тренд на годината

Плочки за баня – тренд на годината

Публикувана на 19.07.2018
Обзавеждането за плочки за баня, за стената или за пода е скъп проект, за който трябва да се мисли разумно, сериозно и в рамките на бюджет. Така или иначе като потребители, ние всеки ден сме бомбардирани от образи, които предлагат най-добрите модели плочки за баня, без значение дали става дума за фаянс, гранитогрес, мраморни плочки и т.н. Все пак ако искате да надникнете в основния тренд за тази година, ето следващите предложения.   Ако плочките стил метро бяха хит през миналата година, то хората намериха начин бързо да ги сменят. Основен тренд през тази година е плочката тип „риба-..
Прочети повече
Искате душ кабина – ето какво да съобразите

Искате душ кабина – ето какво да съобразите

Публикувана на 18.07.2018 Категории Гранитогрес
Да се изкъпете рано сутрин или късно вечер е една от най-обикновените радости в живота. Когато обаче банята ви не е добре разпределена като пространство, едва ли можете да се радвате така на душа, както изисква класическата постановка. Не е нужно да разбивате банята си, за да се строите нова площ за повече душ място. Една душа кабина, може да промени нещата много бързо, без изобщо да се налага къртене. Искате тази промяна? Ето какво да съобразите.      Пространство в банята Идеята е да обградите място за душ, така че да се изолирате сами дори от самия интериор в ба..
Прочети повече
3 вида материал за панели и мебели за баня

3 вида материал за панели и мебели за баня

Публикувана на 17.07.2018 Категории Гранитогрес
Обикновено когато избирате модерни мебели за баня, винаги се стремите да си осигурите не само естетика, но и повече качество и дълготрайност. Съвременният избор на мебели за баня, които са под формата на долни и горни шкафове до умивалник, различни панели,  колони за баня  и др., най-често е свързан с мебелировка направена от три вида материя.   Модерната класика се казва PVC мебели за баня: това е най-евтиният материал, от гледна точка на суровини и облицовка, затова се използва най-разширено от всички производители. Те могат да произвеждат различни модели с интересна дек..
Прочети повече
Хидромасажни кабини – за обновление в банята

Хидромасажни кабини – за обновление в банята

Публикувана на 16.07.2018 Категории Гранитогрес
Стените в банята могат да се повредят при постоянното натрупване на влага и различни вредни бактерии в мократа среда на банята. Затова днес в много бани дълготрайните и устойчиви решения стават все по-предпочитани. Ето защо много собственици днес предпочитат да отделят пространството в банята с хидромасажна душ кабина, макар това да им струва малко по-скъпо от обикновените душ кабини. Запознайте се с предимствата, които това решение носи за всеки собственик.    Лесен монтаж без да се налага изкъртване на стени и специални намеси в интериора. Достатъчно е да имате свободен ..
Прочети повече
Шаби шик в банята

Шаби шик в банята

Публикувана на 15.07.2018 Категории Гранитогрес
Шаби шик в превод означава износен шик. Стилът е насочен към възстановяването на стари мебели и аксесоари. Той съчетава старото с новото. Затова е идеално решение за онези от вас, които харесват съвременните интериори, но същевременно не искате да се разделяте със скъпи за вас елементи от миналото.   Шаби шик отдавна е широко разпространен в обзавеждането на дома. Този смесен стил е идея на архитекта Франческа Бласи, чието желание било да обедини съвременния със стария интериор. През последните години стилът се използва много често и някои го харесват изключително много. Подход..
Прочети повече
Функционални новости в обзавеждането на баня

Функционални новости в обзавеждането на баня

Публикувана на 14.07.2018 Категории Гранитогрес
Съвременната баня е като всяка друга стая – комфортна и функционална. Тя е достатъчно уютна и същевременно луксозна. През последните няколко години банята претърпя множество промени. Продуктите за баня са все по-функционални, предлагащи екстри за всички възрасти. Ето някои от най-интересните дизайнерски предложения, които бяха представени на световните изложения миналата година:   Тапицирана вана Някои компании залагат на необичаен начин, който да накара потребителите да усетят разкоша и максималното удобство на тази мебел, така както се усеща удобството на тапицерията в дневната..
Прочети повече
Съвършения интериор в банята

Съвършения интериор в банята

Публикувана на 13.07.2018 Категории Гранитогрес
За да създадете интериор в банята си, на който да се радвате, вашият дизайнерски проект трябва да включва следните основни стратегически цели:   Избор на материал Заложете на здрав и устойчив материал. Материалът не трябва да се надрасква, да не бъде лесно чуплив и да не се ароматизира лесно. Здравоустойчивият материал ще ви служи дълго във времето.   Избор на цвят На пръв поглед това изглежда лесно, но в действителност винаги се оказва трудна задача. Не избирайте мебели за баня, аксесоари и други елементи за вашата баня, само защото можете да ги купите на промоция...
Прочети повече
Стилни идеи за модерна малка баня

Стилни идеи за модерна малка баня

Публикувана на 12.07.2018 Категории Гранитогрес
Независимо от големината, банята трябва да бъде красива и удобна, за да й се наслаждаваме. Дори да живеете в малко жилище, не бива да ограничавате фантазиите за обзавеждане на малката баня. Ето няколко идеи, с които се надяваме да ви вдъхновим.       Интензивни цветове Ако банята е стара, с малко усилия може да бъде актуализирана. Върху старите плочки залепете ефектни тапети за баня. Върху водопроводната инсталация може да сложите подвижен стелаж, а пода да покриете с водоустойчив ламинат. За повече настроение заложете на ярките цветове.   Блясък и ..
Прочети повече
Правилното цветно решение за банята

Правилното цветно решение за банята

Публикувана на 11.07.2018 Категории Гранитогрес
Безспорен е факта, че от доста години банята е в центъра на вниманието на световни производители и дизайнери. Продуктите за баня и иновации непрекъснато се усъвършенстват и допринасят за все по-голямо удобство.    Такива, например, са иновациите в санитарния фаянс като тоалетните без ръб, както и все по-тънките мивки за баня. Друг отличителен белег на банята е цветът. В търсене на индивидуалност, все повече се въвежда цвят в съвременните продукти за баня. Така в един момент се стигна до там, че белият цвят вече не е актуален в санитарния фаянс.   Днес все повече прои..
Прочети повече
Подходящите мебели за малката баня

Подходящите мебели за малката баня

Публикувана на 10.07.2018 Категории Гранитогрес
За жалост, повечето семейни жилища в нашата страна разполагат с малки бани. Понякога малкото пространство е предимство, но друг път може да ни затрудни в изграждането на интериора му.   Малката съвременна баня се характеризира с комплект от мебели. На първо място мебели с чисти линии, окачени тоалетни чинии, осигуряващи повече място, и съответстващи със стила на обзавеждане аксесоари. Съвременното обзавеждане включва полирана стомана, умивалници с прави или криви форми, но задължително изчистени, без излишна украса.   За модерния стил са характерни баланс и хармония от цв..
Прочети повече
Плочки за модерна баня

Плочки за модерна баня

Публикувана на 09.07.2018 Категории Гранитогрес
Материали Теракотните плочки са предпочитан избор на потребителите, вдъхновени необработени материали с по-суров вид. Те добавят усещане за уют и индивидуален почерк в банята. Друг водещ материал в дизайна на банята е мраморът. Той добавя усещане за лукс, богатсво и изискан стил в пространството. Благодарение на иновационните технологии, керамичните плочки за баня претърпяха развитие. Днес може да срещнете плочки в голям формат, както и порцеланови плочки в нестандартен формат.  През последните години се наложиха плочките за баня с имитация на различни естествени материали кат..
Прочети повече
Определят ли плочките стила в банята?

Определят ли плочките стила в банята?

Публикувана на 08.07.2018 Категории Гранитогрес
Плочките са основен елемент на всяка баня и с тяхна помощ можете да постигнете желания стил. Ето някои възможни решения:   Баня в модерен стил Интериора в банята лесно ще придобие модерен облик, ако сложите плочки за баня в приятни светли тонове. Можете да добавите плочки с тъмни оттенъци, които да използвате като акцент на отделни места. Както знаете, светлите тонове ще добавят простор и банята ще изглежда по-голяма. LED осветлението също може визуално да увеличи пространството.   Баня в класически стил Най-подходящи за този стил са плочките с имитация на естествен..
Прочети повече
Недопустими грешки при ремонт на банята

Недопустими грешки при ремонт на банята

Публикувана на 07.07.2018 Категории Гранитогрес
Ремонта на банята е скъп процес, който за щастие се извършва през голям интервал от време. В много случай обаче, се допускат значителни грешки и в последствие хората са принудени да се примирят с тях. Затова, ако ви предстои да се захващате с това начинание, прочетете следващите редове.   Време Колкото и да ви се иска, цялостният ремонт е дейност, която се извършва в определена последователност и няма как да стане бързо. Затова често се случва да продължи повече от планираното.   Изгодното не е евтино Не е задължително да купувате най-скъпото обзавеждане за баня, но..
Прочети повече
Най-важният елемент на всяка баня

Най-важният елемент на всяка баня

Публикувана на 06.07.2018 Категории Гранитогрес
Специализираните магазини за обзавеждане на баня предлагат най-разнообразни модели огледала за баня, различни по форми и размери. Днес всеки може да задоволи вкуса и да намери огледало според желания стил: с рамка или без, квадратно и правоъгълно, овално или кръгло… Едни от най-новите модели имат вградено LED осветление, други с цветно осветление, трети с вградени лампи и модели само с по една лампа. Всяко от тях понякога е напълно достатъчно да освети цялото пространство в помещението. Последният писък на интериорните дизайнери са огледала-картини, с репродукция на световен шедьовър. Доближав..
Прочети повече
Модерната баня

Модерната баня

Публикувана на 05.07.2018 Категории Гранитогрес
Искате модерна съвременна баня, но не знаете как да постигнете добър резултат. Ето някои съвети, които със сигурност ще ви вдъхновят.   Ако нямате никакви идеи, декорирането може наистина да се окаже трудно за вас. Банята трябва да бъде много стилна, а съвременния облик се постига с общ цвят на санитарията, изчистени линии, правилно съчетани цветове на плочки, кранове, аксесоари и т.н.   В една баня всички елементи са важни. От най-малкия до най-големия детайл. Днес се предлагат различни луксозни и функционални видове аксесоари за баня, красиви огледала, терморегулиращи д..
Прочети повече
Какъв да бъде дизайна на банята

Какъв да бъде дизайна на банята

Публикувана на 04.07.2018 Категории Гранитогрес
Дори и банята ви да е малка, оборудването трябва да бъде комфортно и функционално, а изборът на дизайн зависи преди всичко от вашите предпочитания. Не е задължително съответства на интериора на другите помещения. Може да бъде коренно различен, стига да ви допада.   Голяма роля имат плочките за баня. Те оказват най-голямо влияние върху настроението. Те могат да бъдат в топли и успокояващи цветове, в по-студени тонове или по-тъмни тонове, както и по-модерни неутрални, които ще направят банята по-светла и свежа.   Повечето апартаменти в България разполагат с малки помещения,..
Прочети повече
Доброто отопление за баня

Доброто отопление за баня

Публикувана на 03.07.2018 Категории Гранитогрес
Тази статия ще ви помогне в избора на отопление за баня, като ви запознае с основните видове и техните характеристики. Изборът зависи преди всичко от големината на банята, както и личните предпочитания.   Най-използваното отопление за баня е класическото подово. В комбинация с природен газ, то е най-евтиното. Но ако отоплението се захранва от топлата вода, процесът на затопляне ще бъде бавен докато достигне желаната температура. При това положение експертите препоръчват да се инсталира радиатор за затопляне или сушене в помещението.   Ако вашата баня е малка, спокойно мож..
Прочети повече
Видове мебели за баня

Видове мебели за баня

Публикувана на 02.07.2018 Категории Гранитогрес
Мебелите за баня биват основно два вида и в тази статия ще ви запознаем с техните основни характеристики:   Влагоустойчиви мебели за баня Този вид мебели нямат достатъчно добър повърхностен слой, поради което влагата прониква в сърцевината на материала, от който са изработени. Ако тази сърцевина няма голяма устойчивост на влага, мебелите се деформират, разлепват и външният им вид не се запазва поради редица нарушения. Такива мебелите, изработени от MDF, който не е импрегниран и не е покрит с подходящ материал по правилната технология. Тези мебели са подходящи за места с ниска ..
Прочети повече
Бохо стил за банята

Бохо стил за банята

Публикувана на 01.07.2018 Категории Гранитогрес
Бохемският стил е не просто тенденция. Той е изключително оригинален и може би затова има толкова много последователи. Негови фенове са най-вече творчески личности и хора на изкуството, които изразяват свободолюбивия си характер именно чрез този стил.   Бохо стилът е популярен не само в модата, но и в интериорния дизайн. Баните в този стил също много нашумяха през последните години. Те се характеризират с разнообразни цветове, текстури от различни краища на света, стилистични предмети, стилно съчетани в една приятна обстановка.   За да направите интериора на банята бохемс..
Прочети повече
Сивият цвят в модерното обзавеждане за баня

Сивият цвят в модерното обзавеждане за баня

Публикувана на 20.06.2018 Категории Гранитогрес
Сивият цвят има много по-дълга история в естетическите коридори на времето отколкото можете да предположите. Затова не е изненада, че днес той се намесва като изключителна алтернатива в обзавеждането не само за баня. Сивото създава неутрален ефект, елегантен, електрифициращ ефект, а разнообразието от нюанси е възможност за всеки да избере плочки за баня в бледо сиво, дълбоко пигментирано сиво, тъмно сиво и т.н.    Всъщност ако започнем да изброяваме цялата сива палитра в този текст, няма да ни стигне място за описания. Затова със следващите няколко примера, просто ще загатнем з..
Прочети повече
Решение за баня с претрупан интериор

Решение за баня с претрупан интериор

Публикувана на 19.06.2018 Категории Гранитогрес
Независимо от това какво помещение имате за баня, голямо или по-малко, ако то не е добре подредено откъм свободно и функционално пространство, със сигурност изпитвате повече неудобство отколкото е необходимо. Вярно е, че няма магическа пръчка, с която да обърнете нещата, но пък има стъпки и идеи в правилната посока, които могат да променят нещата за вас.    Ето един пример, как от претрупана баня с обичайните санитарен фаянс, вана, умивалник и много аксесоари, можете да отворите място и след като отремонтирате старите настилки и облицовки, да превърнете интериора в приказната б..
Прочети повече
Полезни съвети за почистване в модерната баня

Полезни съвети за почистване в модерната баня

Публикувана на 18.06.2018 Категории Гранитогрес
Чистотата е изключителен фактор, който трябва да присъства във всяко помещение за баня. Всъщност модерната баня, такава каквато я познаваме с всичките й нови модели плочки за баня и санитарен фаянс, и всичките аксесоари и тоалетни принадлежности, трябва да се почиства така, че повърхностите, които съставляват външната част, да не бъдат повреждани. Ето няколко съвета събрани от луксозните хотели по света, които имат своите тайни при почистването на банята. Те могат да се приложат във всяка домашна баня.    Планирайте почистването още с обзавеждането  Когато избирате пло..
Прочети повече
Микс от модерни технологии и санитарен фаянс

Микс от модерни технологии и санитарен фаянс

Публикувана на 17.06.2018 Категории Гранитогрес
Заели сте се да планирате нова баня и тоалетна през настоящата година. Пазарът всяка година става по-богат на предложения и винаги можете да очаквате нещо екстра специално. Много неща в банята днес се свеждат до здравословни решения и персонални лични нужди, както и свобода в дизайна. В този текст ще погледнем на микса от няколко модерни технологии и модерния санитарен фаянс – микс потвърждаващ тенденциите в обзавеждането.   Техническите приложения и специалните дистанционни контролни функции правят банята по-лесно управляема. Те са във всички посоки в обзавеждането: в тоалетната ча..
Прочети повече
Някои улеснения в дизайна на банята

Някои улеснения в дизайна на банята

Публикувана на 16.06.2018 Категории Гранитогрес
Всеки ремонт, който правите в банята трябва да си заслужава цената. Това обаче не е единствената цел, която да преследвате. Ако новата ви баня, няма качествено нови характеристики за достъп, пространство и сигурност, то тогава не сте изпълнили всичко както трябва. Ето няколко универсални решения за по-достъпна среда и някои идеи за разпределения на новите мебели за баня, санитарен фаянс и на душ система.   Широка врата, широк достъп до душа  Всяка баня, дори тази с по-малко помещение трябва да има по-широка врата. Особено важно е да предвиждате тази функция с времето, защот..
Прочети повече
Как да избера най-добрата душ кабина

Как да избера най-добрата душ кабина

Публикувана на 15.06.2018 Категории Гранитогрес
Да речем, че сте приготвили бюджет отделен специално за душ кабина. Оттук насетне обаче следва една процедура по избиране на най-подходящата за вас. Заради разнообразието на пазара и заради възможностите, които търговците предлагат можете да изпаднете в объркване и да не можете да се ориентирате добре. Затова е добре да си отговорите на няколко въпроса, които ще са отправна точка при вашето търсене.    Запитайте се, какво искате точно като душ изживяване? Предпочитате да има масажни процедури, предпочитате да сте в крак с времето и да пестите повече вода, предпочитате да използ..
Прочети повече
5 комбинации за свободностяоща вана

5 комбинации за свободностяоща вана

Публикувана на 14.06.2018 Категории Гранитогрес
Безспорно, почитателите на свободностоящи вани са хора, които обичат класическия интериор в банята. Днес обаче класическият интериор е превърнат в модернистичен и за да сте в духа на времето, можете да си позволите впечатляващи комбинации, за които аристократите от миналото само могат да завидят. Ето няколко интересни идеи, които много добре съчетават интериора със свободностояща вана.    Черно и бяло   Силен тренд, който в последните години се възцари в банята. Днес не е трудно да забележите контрастни композиции в стил – свободностояща вана пред стена от черни п..
Прочети повече
Големи плочки гранитогрес за баня

Големи плочки гранитогрес за баня

Публикувана на 13.06.2018
Всъщност няма да е преувеличено ако вместо големи плочки от гранитогрес, използваме израза големи плочи. Защото все повече колекции на пазара се появяват в големи размери, а причините са различни. Едната от тях е защото гранитогресната материя го позволява. В този текст ще потърсим още причини и с какво допринасят големите гранитогресни плочки в банята.    По начало големите формати плочки за баня са перфектни за пода в помещението. Самата им големина придава специфичен, изискан и доста солиден външен вид. Нещо което не може да се предаде от обикновения фаянс, защото той е малк..
Прочети повече