Гранитогрес

Луксозна мивка за баня

Луксозна мивка за баня

Категории Гранитогрес
Когато се прави ремонт в банята, всички ние искаме да създам не само модерен и красив дизайн, но и да осигурим максимален комфорт и гъвкавост. Един от основните елементи тук е мивката. В момента моделите луксозна мивка за баня без отвор за смесител и с окачена конструкция стават все по-популярни, но все още съществуват модели с пиедестал, ъглови модели, мивки за инсталиране върху плот, за вграждане в шкаф и други.  Те се изработват идеално равномерни и гладки, което създава нотка на лукс в интериора. В същото време мивките от луксозния сегмент са много удобни за и..
Прочети повече
Плочки за баня 20/30

Плочки за баня 20/30

Категории Гранитогрес
В търговската мрежа се предлагат разнообразни модели и цветове теракотни, гранитогресни и фаянсови плочки за баня 20/30. Нека разгледаме основните характеристики на продуктите в този формат.  В зависимост от вида на материала плочките имат различна дебелина и нива на максимално допустимо натоварване. Дебелината на облицовъчните плочки за стени варира от 5 до 9 мм. Важно е да запомните, че стенните плочки не могат да се използват за довършителни работи на пода, тъй като допустимото им тегло е много по-ниско. Този завършек е огнеупорен. Структурата му не ре..
Прочети повече
Капаци за тоалетна чиния

Капаци за тоалетна чиния

Категории Гранитогрес
Когато избирате тоалетна чиния, можете да видите, че често  се предлагат едни и същи модели, които са с различен капак. Тези с различен капак имат и различна цена спрямо основния модел, който да кажем винаги е с класическа седалка и капак като дебелина и материал, от който е изработена седалката и капакът.  Когато говорим за капаци за тоалетни чинии, винаги трябва да ги свързваме заедно – седалка и капак. Капакът е този, който покрива тоалетната чиния, а седалката е тази, която осигурява удобството при сядане върху санитарния фаянс.  Тези цялост..
Прочети повече
Баня без душ кабина

Баня без душ кабина

Категории Гранитогрес
Не е нещо извънредно да видите баня без душ кабина, дори повечето бани са такива. Затова разговорът започва какво е най-добре за една баня, да има или да няма душ кабина.  Душ кабината е много полезна в смисъла на икономия на водата. Хората, които предпочитат да вземат душ имат значително по-малка средната консумация на вода, отколкото при ползването на вана. Друг е въпросът дали с душ кабина спестяваме място. Можете ли да намалите още повече пространството и броя на използваните материали? Разбира се. Можете да изберете да се откажете от традиционния душ..
Прочети повече
Домашна сауна

Домашна сауна

Категории Гранитогрес
Кабините за сауна осигуряват място за пълно Спокойствие, място за отмора, прочистване на тялото и освежаване на ума ви. Затова производителите пуснаха серии домашни сауна кабини предназначение за ползване от един или двама души в домашна среда.  Моделите са премислени, така че да използват резервна стая, преустроен гараж, таванско помещение; има костумизирани модели могат да бъдат съобразени с персонализирани размери и се предлагат с изцяло или частично стъкло отпред или отстрани. Думата „сауна“ е древна финландска дума, но ритуалът за къпане в сауна съще..
Прочети повече
Колона за баня

Колона за баня

Категории Гранитогрес
Съвременните мебели за баня са практични, евтини и стилни елементи от банята. В зависимост от дизайна, формата и използваните материали те може да по-евтини или по-скъпи, но винаги са съобразени с това, че ще се инсталират във влажна и мокра среда, и ще трябва да издържат на тези условия.  Мебелите за баня идва в различни конфигурации: долен шкаф; горен шкаф, който може да е огледален шкаф, комбинация от двата типа. Комбинация от долен и горен и колона за баня. Всички те може да се закупуват и отделно, в зависимост от потребностите на собствениците. В този текст ще об..
Прочети повече
Мозайка за баня

Мозайка за баня

Категории Гранитогрес
Заради огромния избор на керамични плочки за баня, между които има и плочки за баня имитация на мозайка, често скрити от погледа на потребителите остават класически мозайки за баня. Те се различават от плочките и в този текст ще разберем по какво.  Един от най-старите методи използван още в древността за настилка и облицовка в банята е бил мозайката. Съвременните технологии са променили начина на производство и освен имитация на мозайка върху плочки има производители, които се концентрират върху производството на мозайка от други материали. Изключително к..
Прочети повече
Моноблок  цена

Моноблок цена

Категории Гранитогрес
Знаете ли че според класификацията, има 18 вида инсталации с тоалетна чиния в баня интериора. Ако започнете да ги изучавате, ще видите каква е разликата в тях и защо се класифицират по-този начин. Ще видите и че различните видове струват различни пари, а в този текст, ще се занимаем с моноблок цена, на която можете да го закупите.  Основно моноблокът е цялостна структура от тоалетна чиния и казанче. Като цяло тя е по-голяма и заема повече пространство. Тя е по-характерна за традиционните тоалетни, като това е относително, защото новите дизайни ги превръщат в един стра..
Прочети повече
Постелка за баня

Постелка за баня

Категории Гранитогрес
Банята не е само основните неща, които я правят стилно и функционално помещение за всеки ден. За да бъде то такова имате нужда от много по-малки неща, наричани аксесоари за баня, които се позиционират на различни места в интериора и по този начин спомагат за напълно сигурно и практично изпълнение на ежедневната рутина в банята. Един такъв аксесоар е постелката за баня.  Какво е постелка за баня? – Това е този вид аксесоар, направен специално за предотвратяване на подхлъзване върху мокрия под във вашата баня. Постелките за баня се използват точно пред ваната или душа в..
Прочети повече
Мебели за всеки дом

Мебели за всеки дом

Категории Гранитогрес
В зависимост от пространството и личните предпочитания, всеки дом може да бъде обзаведен по най-различен начин. Това не значи, че практичният и естетически успех с поставянето на новите мебели е гарантиран. Затова в процеса на обзавеждане на дома, помещенията, банята, има различни етапи свързани с различни дела.  В съвременната дигитална среда, онлайн магазините обаче като услуга могат да предлагат много повече от просто продажба на мебели за всеки дом. Предложенията може да включват диван, столове, трапезни маси, помощни мебели и т.н. Как се прави избор обаче може да..
Прочети повече