специален санитарен фаянс

Санитарен фаянс – условия за ползване от трудноподвижни хора

 

Производителите на санитарен фаянс много отдавна се ориентират в изработката на допълнителни аксесоари, които да подпомагат трудноподвижни хора при обслужването в тоалетната. От пейки за баня, през дръжки за стена, до рамки и приспособления до тоалетната чиния. Все пак трудноподвижността може да засегне всеки, а е особено характерна за хората в пенсионна възраст, така че малко повече сигурност и помощ в банята и тоалетната никога не е излишна.

 

Нека да видим някои от условията и предимствата при моделите санитарен фаянс за трудноподвижни хора и аксесоарите, които може да се приложат около тоалетните чинии.

 

Така или иначе на пазара има много такива изделия санитарен фаянс, които се рекламират, че са специално за трудноподвижни хора. Те наистина имат различни функции и улесняват използването на помещение. Има едно условие обаче, за да е по-ефикасно всичко, преди самото поставяне трябва да има намеса от медицинско лице, което ще предложи правилната постановка за използване, височина, параметри и т.н.

 

Едно от големите предимства на санитарния фаянс за трудноподвижни хора е, че осигурява достъпност и самообслужване, в моменти, когато това е почти невъзможно. Само че когато инсталирате такъв вид санитарен фаянс или приспособления около него, трябва да се погрижите да има пространство за използването му. Тоест в близост до тоалетната чиния да няма по-големи предмети или уреди, а просто свободно място за извършване на ограничените движения.

 

При положение, че поставите повдигната тоалетна седалка първо трябва да се направят тестове колко лесно е ставането и сядането, колко лесно е придвижването до тоалетната чиния. Когато намерите правилната постановка, често проверявайте за стабилност, извършвайте прегледи на структурата, така че да сте спокойни, че цялата конструкция е здрава и функционална.

 

Каквото и решение да вземете, какъвто и санитарен фаянс да закупите, ако искате да осигурите достъп за трудноподвижни хора, трябва да се погрижите да осигурите всички условия, така че ползването му, да стане възможно и безпроблемно.

 

ФАЯНС ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Свързани продукти