Червена баня

Да се заложи изцяло на червения цвят в банята е риск, защото сетивата ще започнат прекалено много да бушуват. Не че е невъзможно или пък забранено, просто препоръките са такива, да се внимава. Затова в този текст ще разгледаме няколко успешни внасяния на червения цвят в интериора който подсилва дадена декоративна тема или подчертава стила на обзавеждането.

 

Червено на второ ниво – интересно решение е да се обзаведе банята в бели плочки малко над нивото на санитарния фаянс, а оттам нагоре стените да се оцветят в червено.  Червеното може да е от тапет с ивичест мотив и други декоративни намеси. Така ще имате присъствие на червения цвят, но той ще се вписва без да крещи.  

 

Укротяване на червеното – когато заложите на изцяло червени стени в дълбочина, можете да разчитате, че те ще бъдат укротени като излъчване, ако в банята нахлува достатъчно естествена светлина. За предпочитане са големи прозорци с големи бели щори. Стилът може да се изрази чрез стилен полилей и бяло червена постелка върху плочките в цвят розовеещ мрамор.

 

Червеното подчертава много добре различните дизайнерски стилове. Затова дизайнерите го използват в бани в стил ретро, викториански и класически, и някои супер модернистични такива. Всичко това защото червеното внася енергичност в цялостното възприемане на интериора.

 

Червеното има много нюанси, затова не е задължително то да е винаги по стените. При положение, че имате стилни неутрални бежови плочки на пода, мраморна душа стена и бял санитарен фаянс, тогава можете да сложите червена завеса при душ пространството; червени хавлии или други декоративни елементи в червено.

 

Има много начини да създадете мечтаната червена баня, изпълнена с неподражаема енергия. Може да стане чрез червени плочки за баня, червена вана, чрез червено бели ивици, може чрез още десетки начини. Всичко обаче трябва да бъде направено с мярка, така че интериорът и вашите сетива да могат да се справят със силата на самия цвят.

Свързани продукти