Самостоятелна и комбинирана баня

Съчетавайки помещенията баня с тоалетна, вие получавате повече пространство и следователно повече възможности за вграждане на дизайнерски идеи. Изпълнението на избрания стил ще бъде по-удобно и вариантите за завършване ще се увеличат значително. Въпреки това, някои удобства, които има комбинираната баня ще отпаднат, особено ако живеещите в апартамента са много.

За да премахнете разделителната стена, можете да се обадите на професионалисти или да се справите сами.

 

Създаване на комбинирана баня

Първото и основно правило е да имате последователност на действията. Почистете нещата в двете помещения и отстранете всичко ненужните, които биха могли да повлияят, и поставете правилните инструменти до стената.

Започнете работа от горната страна на стената, така че да не се срутва по време на демонтажа.

Направете няколко дупки в близост до ъгъла, а след това изрежете останалата част от стената, като продължите да работите на същия принцип.

Смажете стената в малки участъци и веднага почистете строителните отпадъци. Когато се спускате надолу по стената ще има допълнителни парчета, които ще стърчат по краищата. Ако процесът на демонтаж доведе до образуването на кухини, ще трябва да ги отстранявате.

Не забравяйте да използвате очила, ръкавици и респиратор, защото при този вид работа се образуват много остри елементи и прах.

Сега ще разгледаме и обратната ситуация. Да речем, че разполагате с комбинирана баня и желаете да създадете две отделни пространства.

 

Изграждане на стени или прегради

Наличието на стената в банята добавя възможности за проектиране, тъй като върху тази част от стената на банята, може да се инсталират шкаф с колонка, огледало с нагревател или отворени рафтове.

В наши дни хората рядко издигат стена от тухли. Тухлената преграда служи като пълна стена, но е по-малко популярен тип поради сложността на строителните работи.

Трябва да купите материали, инструменти, да донесете всичко в банята, а след това да направите зидария върху отбелязания участък. За този тип строителство не се изисква разрешение от управителя на сградата, за разлика от предишния, тъй като при демонтаж на стени.

Свързани продукти