От цвят към лукс в банята

Цветовете в банята са крайъгълния камък за красива визия и за наслада на сетивата извън процесите на къпане и грижа за хигиената. Затова много експерти и дизайнери залагат на оригинални идеи в интериора, които се базират на цветни съответствия и контрасти между плочки за баня, смесители, вани и мебели в банята. Ето няколко много стилни и красиви актуални идеи.

 

Монохром и Спа влияние

Ако не сте запознати с лудия свят на дизайнерите, ще ви се стори че едноцветното решение и Спа пространството не си съответстват. Уви, като вземем предвид, че Спа-баните са най-скъпите като решение, дизайнерите облекчават ценовата тежест с по-евтини странични решения, но най-интересно и модерно е вибрацията в интериора от един цвят.

Печелившата комбинация може да е в светло ефирно синьо, което създава невероятно отпускаш и освобождаващ сетивата ефект – гаранция за попадане в друго ментално пространство докато сте във ваната.

 

Цветни контрасти в банята

Понякога луксозното усещане в банята е само на една кофа боя разстояние. При положение, че не искате да рискувате, можете да се възползвате от наличните цветови текстури и да им добавите техни антагонисти. Например, сложили сте бели плочки за баня на стената, имате още бяло в присъствието на санитарния фаянс и мебели за баня. Тогава с комплект винено червени кърпи, декоративни елементи във винено червено (само като пример ), веднага в интериора добавяте една контрастна визия.

 

Много е важно обаче контрастите да вървят по двойки и да има още един неутрален цвят, който да омекотява внушението. За да създадете контрасти обаче, не трябва в банята да се намесват още цветове чрез други малки детайли, защото цялата естетическа визия ще пропадни

 

Сивото като лесен път към лукса

Този толкова необичан цвят пред дългите години на съвременния дизайн, днес е преоценен и желан. Причините за тази промяна са очевидни. Сивото е успокояващо и лесно се съчетава с най-различни повърхности. От гледна точка на луксозния интериор всички сребристи или хромирани повърхности в банята започват да блестят поразително. Сивото върви много добре когато е като акцентна текстура в цвета на гранитогресните плочки имитация на дърво или с мебели за баня от дървени плоскости.

 

Това са само три възможни идеи, но всяка от тях има своето цветово решение, което води към така желания луксозен ефект.   

Свързани продукти