Какъв да бъде дизайна на банята

Дори и банята ви да е малка, оборудването трябва да бъде комфортно и функционално, а изборът на дизайн зависи преди всичко от вашите предпочитания. Не е задължително съответства на интериора на другите помещения. Може да бъде коренно различен, стига да ви допада.

 

Голяма роля имат плочките за баня. Те оказват най-голямо влияние върху настроението. Те могат да бъдат в топли и успокояващи цветове, в по-студени тонове или по-тъмни тонове, както и по-модерни неутрални, които ще направят банята по-светла и свежа.

 

Повечето апартаменти в България разполагат с малки помещения, предназначени за баня. Но колкото и малка и тясна да е вашата баня, оптически тя може да бъде променена и да изглежда по-голяма. Само с няколко лесни трика. Ето кои са те:

 

Цвят на стените

Интериорните дизайнери съветват за малки помещения винаги да се използват пастелни неутрални и светли тонове. Такива цветове визуално увеличават пространството и създават илюзия за повече светлина.

 

Цвят на пода

За малки пространства е добре както стените, така и подът да бъде в светъл цвят. Заложете на плочки в светли неутрални тонове, а ако харесвате килимчета за баня, нека  бъде едно голямо, вместо няколко малки, като отново цветът да е по-светъл или пастелен.

 

Огледало

Огледалото е най-лесният начин да придадете илюзия за пространство и дълбочина. Независимо, че банята е малка, изберете голямо огледало.

 

Височина

Вашата баня може да изглежда по-висока с помощта на вертикални ивици. Вертикалните ивици и всякакви вертикални шарки по стените визуално увеличават тесните пространства.Обзавеждане за баня

Големите и груби мебели за баня не са подходящи за малки пространства. Колкото и да ви харесват, по-добре заложете на по-компактни. Съвременното обзавеждане предлага многофункционални малки шкафчета и рафтчета за баня, окачени тоалетни чинии, малки красиви умивалници и др. Използвайте пълноценно всеки сантиметър от Вашата баня, за да се чувствате комфортно всеки път, когато влизате в нея.   

 

Свързани продукти