Интериорен дизайн за баня...

Интериорен дизайн за баня – съвършенството е в съчетанието

 

Време е да погледнем на помещението за баня, като нашето интимно пространство, което може да е истинско произведение на дизайнерското изкуство. Днес, относно качественото оборудване и обзавеждане за баня, потребителите могат да разчитат на страхотно предложения, които засягат подредбата и функционалността на помещението във всичките му измерения.

 

Съвременният интериорен дизайн за баня, многократно надхвърля практичното и естетическо изкуство на фън шуй, просто защото западният начин на мислене функционира в различни категории от изкуството на подредбата, което идва от далечния Изток. Дизайнерите на мебели за баня, днес гледат на своите произведения като истински и завършени арт форми, които освен естетическо предназначение имат и много ясно изразена функционалност.

 

Например, това което се забелязва в последните години като тенденции в обзавеждането за баня е свързано не толкова с предложенията за плочки за баня, нито в офертите за комплекти мебели за баня, а в съчетанието на материите. Водата се комбинира с дървото или земята, модерното и технологичното се съчетава с органичното, керамиката се комбинира със синтетиката; черното с бяло, квадратът със кръг и т.н. Дизайнерите казват, че вече търсят връзката между изначалното човешко и това, което е придобито. Затова не трябва да се учудвате ако видите и предложения за обзавеждане за баня с глина, редом до супер технологична хидромасажна вана.

 

Съвършенството е в съчетанието – може би така звучи слоганът на модерното обзавеждане за баня. Иновации, преоткриване, полетът на въображението достига до невъобразими висоти. И ако всичко това е дело за вечния стремеж към съвършенство на човека, що се отнася до неговите лични нужди, нека се върнем малко на земята и да видим как това може да се отрази в решенията за интериора в банята на обикновения човек. Рано или късно, иновациите стигат навсякъде, стига те да минат теста на времето. Прагматичният подход към дизайнерските предложения е важен и трябва да бъде запазен, за да може всеки да избере най-доброто решение, които да бъдат реализирани конкретно при всеки индивидуален случай.  

Свързани продукти

Related Articles

Мозаечните плочки за баня, фаянс или гранитогрес, са красиви, деликатни и идва до вас потребителите в най-различни цветови текстури. Те са страхотен начин да вкарате нови тонове в банята и да направите помещението още по-жизнено, или пък обратното, да направите помещението по-студено като излъчване, по-модерно, винтидж и т.н. Мозаечните плочки могат да бъдат поставяни като на вертикални, така и на хоризонтални повърхности. В древността, в античната гръцка и римска цивилизации, мозайките са били поставяни предимно на пода. Днес обаче, съвременните дизайнери са взели идеите им за мо..