Идеи за бежова баня

Бежова баня​​

Търсите идеи за бежова баня? В последно време този неутрален цвят преживява истинско възраждане в интериорния дизайн, затова заслужава специално внимание. Като всеки цвят с неутрални характеристики, той може и да се намеси прекалено силно и да покрие интериора, но когато е внесен с мярка, ще разберете защо толкова се търси.

 

   Бежова баня

 

За да се насладите на бежовото и неговите нюанси трябва да оцените как светлината действа във вашата баня. Колко от нея е естествена, колко е привнесена с различното осветление за баня.

 

Бежовото в голямо количество е завладяващ цвят, той може да покрие цялото помещение и в зависимост от нюанса може да придава топло усещане, но и студена емоция. Колкото по-бледо е бежовото, толкова по-ефирна е банята. Такава ефирност е среда за по-обли и меки форми, така че трябва да съчетаете добре със санитарния фаянс. 

 

Когато бежовият нюанс е по-плътен, въпреки неутралната текстура, създава по-топло и уютно чувство. В такава среда много добре стоят дървените елементи и белият санитарен фаянс.

 

Бежовото в различните комбинации може да е път към луксозен интериор. Отново съчетанието е в бежово, бяло, ефирни бежови завеси в банята, златисти акценти по смесителите и декоративните елементи в интериора. 

 

Бежовата стена и акценти в интериора много добре се съчетават с друг неутрален нюанс на зеления цвят. Бледо зелените мебели, шкаф и колона за баня, отлично допълват модернистичната визия в интериора. Съчетанието на бежово и сиво в техните светли нюанси е смело решение, но ако е направено с нужния елеганс, всичко си идва на мястото.

 

Идеите с бежов цвят в банята се реализират чрез плочките за баня, стенните и подовите. Те може да са керамични или гранитогресни, и могат да се изберат според нюанса на бежовото. Има страхотно имитации на мраморни повърхности с бежови нюанси, но има и класически керамични плочки оцветени в плътно бежово. Друг начин за реализация е чрез тапети за баня, боядисани стени. При всичко положение обаче, за да се вижда бежовото, то трябва да е основен цвят в интериора, ако се остави като декоративен елемент, възможно е да се изгуби.

 

Свързани продукти