Черни и бели плочки за банята

Черни и бели плочки за баня – устойчив тренд в обзавеждането

 

Без значение какъв стил предпочитате за обзавеждане в банята – ултра модерен или традиционен – миксът от бели и черни плочки за баня е устойчива комбинация, която работи успешно за всякакви решения в банята. Много е важно да отбележим, че не говорим за класическите черни и бели шахматни подове характерни още от викторианската епоха. Тук става дума, за свежи и неочаквани комбинации на черното и бялото, които се базират на новите технологични решения, смели форми и занаятчийски похвати.

 

Първото, което се забелязва като промяна е имплементирането в една плочка на черното и бялото. Тоест самата плочка съдържа бели и черни фигури, които са в различна подредба, което при отделни инсталации на всяка плочка създава предпоставка за неограничени комбинации. Така черното и бялото не се подреждат като редуваща се поредица, а като pop-up мотиви в асиметрична конфигурация.

 

Друга интересна тенденция е новата формула при шахматното разпределение, вместо да стои като огромна шахматна дъска на пода, много производители се ориентират към съчетанието на по-малки черни и бели квадрати.  Тоест върху самите плочки чрез инкджет технологията и занаятчийската намеса се създават квадрати, черни и бели, в по-малки размери, които се нанасят като стенни плочки за баня. Ефектът е зашеметяващо стилен.

 

Гланцирани плочки за баня – черно и бяло – несиметрично разпределение. Тази формула отразява съвременната подредба като концепция в разрез със симетричните подреждания на плочките в близкото минало. Така може да имате плочки за баня в черен гланц на стената с умивалника, бял ректифициран под, отсрещни бели лъщящи стени с черни фризове и черни плочки спорадично разпределени, и дори няколко декорни плочки в същата цветова стилистика. Това е наистина забележителна проява на стил и вкус.

 

Черното и бялото като екзотика. Тази последна концепция, която ще разгледаме в този текст е свързана с екзотичните мотиви, които са вдъхновени от далечни култури като мотиви. В естествена среда тези мотиви имат своя логика на развитие на цветовете, но представени графично в черното и бялото, те придобиват съвсем нов естетически живот. Така получавате флорални мотиви, геометрични и мистични линии, непознати образи, които се нанасят в ‘черно-бялата’ баня.

 

Свързани продукти