6 ключови качества на плочките в обществена баня

Функцията на банята е една и съща независимо дали става дума за частен дом, за баня в хотел или за обществена баня. За последната обаче, когато се избира настилка, трябва да се търси такава, която има конкретни и специфични качества. На вниманието на предприемачите и обществените власти, ето шест ключови качества на плочки за обществена баня. 

 

Дълготрайност – комерсиалните и обществени площи имат поне четворни повече трафик отколкото вкъщи. Това значи, че плочките за баня в публична среда ще получават повече натоварване. Качествата им да не се надраскват лесно, да избледняват, да се чупят или напукват, ще спестят много пари от нежелани ремонти.

 

Безопасност – основно трябва да се погрижите за хората. Освен да са красиви и здрави като настилка, плочките трябва да са противохлъзгави. Така че съвременните керамични плочки за баня са означени и са по-стандарт за противохлъзгане, който задължително трябва да проверите преди закупуване.

 

Антибактериални – това е качеството, което ще попречи за разпространението на вредни бактерии. В този смисъл самите плочки трябва да се почистват лесно и да не задържат много мръсотия по себе си.

 

Водоиздръжливи – обикновено в обществената баня се харчи повече вода и хората не са толкова пестеливи. Затова търсете материя, която е издръжлива на проникване на водата. Това отново може да се провери на производствения пакет и дори да се провери онлайн.

 

Съвременен дизайн – това че е баня за ползване от повече хора и се намира извън дома, не значи, че трябва естетиката й да е оставена на произвола на съдбата. Изберете плочките една идея по-неутрални като цвят, но също толкова стилни и модернистични като ефект.

 

Приемлива цена – това не е банята в Елисейския дворец, така че изберете плочки, които са на разумна цена. Сметнете всичко, освен цената на самите плочки, инсталацията, поддръжката и т.н., за да се уверите, че всичко ще е бъде наред.

 

В същността си, това трябва да бъде баня, която ще трябва да издържи на трафика, а настилката трябва да бъде сякаш незабелязана от хората, които минават през това помещение.   

Свързани продукти